Europa press

Logo ep

    9 d'Oct.- Camps lliurarà demà les Distincions de la Generalitat amb motiu de la celebració del Dia de la Comunitat

    15:2008.10.2004


    VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)

    El president del Consell, Francesc Camps, lliurarà demà les Distincions de la Generalitat Valenciana, que s''atorguen amb motiu del 9 d''Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, durant un acte institucional que tindrà lloc al Palau de la Generalitat, segons han informat hui en un comunicat fonts de la Conselleria de Presidència.

    Per a commemorar este dia, el Govern valencià ha programat a més diversos actes festius en cadascuna de les capitals de província de la Comunitat, que acolliran des d''actuacions musicals fins a danses tradicionals, van assenyalar les mateixes fonts.

    L''acte institucional amb el qual el Consell iniciarà la commemoració del 9 d''Octubre començarà a les 10:00 hores al saló de Corts del Palau de la Generalitat.

    Durant esta trobada, Francesc Camps atorgarà les distincions de la Generalitat en reconeixement a la trajectòria professional i a la contribució cultural d''entitats i personalitats de reconegut prestigi de la Comunitat Valenciana. En acabar el lliurament, el president pronunciarà el discurs institucional.

    Entre els guardonats amb estes distincions en esta edició es troben l''expresident del Consell José Luis Olivas, que rebrà l''Alta Distinció de la Generalitat Valenciana; els Consorcis Provincials de Bombers d''Alacant, Castelló i València, que seran reconeguts amb la Distinció de la Generalitat, de la mateixa manera que el policia local recentment assassinat per un home que es va atrinxerar armat en un domicili a Sueca, Tomás Catalá.

    El Consell atorgarà les Medalles d''Or al mèrit esportiu als medallistes valencians de l''Olimpíada i Paralimpíada d''Atenes-2004, mentre que la Distinció al Mèrit Cultural es concedirà a l''escultor José Esteve Edo, al Betlem de Tirisiti, als Pelegrins de les Useres, i al Reial Col·legi Seminari Corpus Christi de València. El catedràtic de la Universitat de Salamanca Jaime Siles Ruiz rebrà el Premi de les Lletres Valencianes.

    Després de l''acte institucional, el president de la Generalitat Valenciana, juntament amb els membres del Consell assistirà a la Processó Cívica de la Reial Senyera, que començarà a les 12:00 hores des de l''Ajuntament de València.

    Posteriorment, a les 14:00 hores, Francesc Camps oferirà a la plaça de Manises, al costat del Palau de la Generalitat una recepció a la societat civil valenciana.

    TRES CAPITALS

    D''altra banda, les tres capitals de província de la Comunitat Valenciana commemoraran demà la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana amb diversos tallers i jocs d''ambientació medieval, que han sigut organitzats per la Generalitat, per tal d''"exalçar" el caràcter festiu i institucional del 9 d''Octubre, van indicar les mateixes fonts.

    Així, amb el lema "9 d''Octubre. El nostre dia. El de tots", el públic infantil i juvenil de València, Alacant i Castelló, podrà gaudir dels diversos espectacles i tallers que la Generalitat ha organitzat per a esta jornada. Enguany, la celebració girarà al voltant d''un conte, que serà repartit entre els xiquets, en què es reflectix el somni d''un xiquet que estava predestinat a ser rei.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies