Europa press

Logo ep

    Un llibre reflexiona sobre les dificultats laborals de la dona en l'exercici de la professió mèdica a Catalunya

    19:3219.02.2004




    BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

    El periodista Lluís Martínez reflexiona en el seu llibre ''Metgesses de Catalunya'' sobre les dificultats laborals a les quals s''enfronta la dona en l''exercici de la professió mèdica a Catalunya. El llibre repassa com es va introduir la dona durant el segle XX en la medicina, professió que tenia vetada.

    Martínez entrevista vint-i-cinc dones, nascudes durant el segle XX, que han exercit aquesta professió per conèixer les seves opinions sobre els problemes laborals. Les dones expliquen en el llibre com van viure el seu pas per la medicina.

    El llibre, publicat en català per l''Editorial Pórtic, adverteix del creixent feminització de la medicina, ja que es calcula que actualment el 40% de persones que exerceixen la professió són dones, encara que s''espera que en pocs anys representin el 70% del col·lectiu.

    Malgrat l''increment de la presència de la dona en el món de la medicina, Martínez conclou en el seu llibre que no s''ha arribat a l''equiparació amb l''home, ja que considera que la majoria de vegades, aquesta escull una especialitat que li permet conciliar professió i família.

    Lluís Martínez (Barcelona, 1957) es dedica al periodisme des del 1976. Professor d''EGB i Llicenciat en Ciències de la Informació, ha estat redactor d''educació i economia. Va treballar a ''El Correo catalán'', ''Ràdio 4'', ''Diari de Barcelona'', i des del 1989 és un dels sotsdirectors del diari ''Avui''.


    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies