Europa press

Logo ep

    Entitats de drets humans creuen un "reculada" la retirada del Codi dels Mossos

    18:1026.01.2011

    BARCELONA, 26 (EUROPA PRESS)

    Entitats pro drets humans agrupades al voltant a la Coordinadora Catalana per a la Prevenció i Denuncia de la Tortura han respost aquest dimecres al nou conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, que retirar el Codi Ètic dels Mossos d'Esquadra és una "notable reculada".

    En un comunicat, la coordinadora ha lamentat les últimes declaracions de Puig en les que assegura que derogarà el codi aprovat durant el passat Govern, perquè considera que l'esmentat codi era en tot cas insuficient, perquè no té força jurídica vinculant i sancionadora.

    "No s'entén" com un text no vinculant orientat a millorar el tracte que reben els ciutadans per part de les forces policials i que està en línia amb les recomanacions del Consell d'Europa i altres instàncies internacionals pot ser un greuge o una mostra de desconfiança fins als Mossos, resa el comunicat.

    La coordinadora engloba a ONG com l'Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, l'Institut de Drets Humans de Catalunya, l'ONG Justícia i Pau, la Comissió de Defensa del Col·legi d'Advocats de Barcelona i l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona (UB), entre d'altres.

    Les entitats han sol·licitat alhora que la supressió de les càmeres de vídeo instal·lades en les comissaries sota el mandat de l'ecosocialista Joan Saura han ajudat a reduir les denúncies per maltractament, pel que han demanat que es mantinguin, en la línia de les recomanacions d'organismes internacionals recolzades pel mateix Parlament de Catalunya.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies