Europa press

Logo ep

    Esplugues organitza una exposició sobre la vinculació de la ciutat amb el motociclisme

    18:0717.09.2007



    ESPLUGUES DE LLOBREGAT (BAIX LLOBREGAT), 17 de setembre (EUROPA PRESS)

    El Museu Can Tinturé d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) acollirà del 20 de setembre al 16 de març l'exposició 'Com una moto!' que commemora el 50 aniversari de l'entitat local Moto Club Esplugues i serveix per recordar els vincles entre la ciutat i el motociclisme.

    La mostra, organitzada pel Museu Can Tinturé i l'Ajuntament d'Esplugues, presenta imatges, trofeus, maquetes i motos antigues que acosten els visitants a la història de la fàbrica Montesa, de la Peña Patinete, del Moto Club i de les carreres i campionats que s'han fet al municipi.

    Una de les principals peces de l'exposició és la Montesa Impala amb el número de xassís 4 M 0002, la primera que es va comercialitzar i la més antiga que es conserva. També es podrà veure una Montesa Cappra Ve 414 Oficial, el prototip oficial amb què va córrer el pilot francès de Montesa Michel Combes.

    La majoria de motocicletes són de la marca Montesa, però també hi ha diverses Ossa, una Bultaco, una minimoto i dues bicicletes. El Moto Club Esplugues va tenir un equip de Motoball (partits de futbol jugats sobre motos), al qual l'exposició dedica un àmbit.

    Esplugues ha estat molt vinculada al món del motociclisme durant tota la segona meitat del segle XX. A la ciutat va funcionar la Peña Motorista Patinete, el Moto Club Esplugues i la fàbrica de motocicletes Montesa, que va estar al municipi entre 1963 i 2002. A més, durant molts anys, la ciutat va acollir carreres de motocròs, al circuit del barri de Finestrelles, i de velocitat, a la zona de la Fontsanta.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies