Europa press

Logo ep

    El Col·lectiu de Transsexuals de Catalunya demana que es traslladi una transsexual a una presó de dones

    21:1402.04.2007



    BARCELONA, 2 (EUROPA PRESS)

    El Col·lectiu de Transsexuals de Catalunya (CTC) ha denunciat avui el cas d'una dona transsexual que compleix condemna des de fa sis anys a la presó d'homes de Quatre Camins, a Barcelona, tot i que segueix tractament hormonal des dels 16 anys, i ha reclamat que la traslladin a una presó per a dones.

    La dona, que té ara 43 anys i pateix un sida avançat, va ingressar en Quatre Camins el 2000 i des de fa dos anys que està en règim semiobert, tot i que no en pot gaudir perquè ni la seva família ni els centres d'acollida l'accepten per la seva situació.

    Tot i que es dóna a conèixer com a Tona, la presa encara no ha pogut tramitar el canvi de nom, per la qual cosa figura com José Antonio García per a l'administració i assegura haver patit situacions d'humiliació, insults i maltractaments en Quatre Camins.

    Natalia Parès, membre del CTC, ha reclamat avui que "qualsevol persona té dret a un tracte digne" i ha recordat que des de l'any passat hi ha una circular d'àmbit estatal que insta que les persones transsexuals siguin internades segons el seu gènere, no la seva documentació.

    Parès ha qualificat la situació de "demencial", sobretot perquè, després d'informar la Generalitat del cas de Tona l'únic que els van contestar va ser que "possiblement s'havien equivocar en no informar Tona que podia reclamar els seus drets".

    Segons Parès, això significa que el procés de reassignació "comença ara", quan "saben que aquest tracte és inhumà", perquè durant la seva estada a la presó, a més de maltractaments, no s'ha permès a Tona participar en les activitats quotidianes del centre, denuncien.

    Parès ha assegurat que "el que és escandalós és que després de conèixer la situació" la Generalitat "haurien de córrer per solucionar-ho, i no ho fan", cosa que ha qualificat de "lamentable".

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies