Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  El Parc Natural de Montserrat tindrà 1.657 hectàrees més de superfície protegida

  19:4014.05.2007  BARCELONA, 14 de maig (EUROPA PRESS)

  El Parc Natural de Montserrat ampliarà la seva superfície protegida en 1.657,35 hectàrees i passarà de 7.741,62 a 9.398,97 hectàrees, fet que suposa una ampliació del 21% respecte a la situació actual, segons ha informat avui la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

  L'objectiu d'aquest projecte és redefinir i ampliar l'àrea protegida de Montserrat i incrementar el grau de protecció de diversos sectors de l'espai protegit, especialment l'entorn de protecció, que passarà a formar part del pla d'espais d'interès natural (PEIN) de la muntanya.

  En aquest sentit, l'entorn de protecció pretén garantir la conservació dels valors naturals, del paisatge i culturals de la zona i conservar, potenciar i gestionar l'hàbitat agroforestal, agrícola i les formacions geològiques.

  El projecte de decret d'ampliació de Montserrat especifica també els límits del recinte del monestir, que està inclòs dins de la zona qualificada com a parc natural i que inclou a més els serveis i espais construïts en el seu entorn.

  Per marcar els límits de la nova ampliació s'ha utilitzat com a referència les unitats geogràfiques, els límits administratius, el planejament urbanístic municipal i els sistemes lineals com les vies de tren o els cursos dels rius.

  Els municipis que es veuran afectats per aquesta ampliació són Castellbell i el Vilar (Bages), Collbató, el Bruc, Esparreguera (Baix Llobregat), Marganell, Monistrol de Montserrat, Olesa de Montserrat i Vacarisses.

  En alguns municipis el projecte influirà de manera especial, com en el cas d'Esparreguera, que passa de no tenir superfície declarada parc natural a tenir 708,18 hectàrees d'aquesta tipologia.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies