Europa press

Logo ep

    La policia investiga l'entorn de l'únic detingut per la desaparició i assassinat de la psicòloga Anna Permanyer

    20:0119.10.2004




    BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

    Els investigadors que treballen per aclarir la desaparició i l''assassinat d''Anna Permanyer, la psicòloga infantil mare de quatre fills que va ser vista viva per última vegada el passat 27 de setembre quan esperava un ascensor a l''edifici Atalaya de la Diagonal de Barcelona, estan investigant l''"entorn" del jove que va ser detingut el mateix dia que va ser trobat el cadàver de la dona, en un planter de Sitges (Garraf).

    El titular del Jutjat d''Instrucció número 11 de Barcelona, que investiga la desaparició de la psicòloga, va decidir prorrogar ahir la presó provisional per a Henri Wilson Welco Benítez, paraguaià de 22 anys, després de prendre-li declaració.

    Fonts de la investigació han explicat a Europa Press que el jutge ha ratificat l''ordre de detenció preventiva dictat inicialment per un jutjat de Sant Feliu de Llobregat (Baix LLobregat) després que el jove fos detingut i posat a disposició judicial. En l''esmentat acte, se li imputa un delicte d''homicidi o d''assassinat, un delicte d''extorsió i un delicte de detenció il·legal.

    Així mateix, les mateixes fonts han explicat que el jove, que està tramitant els seus papers de residència, s''ha ofert voluntàriament per aportar diverses proves sol·licitades pel jutge de Barcelona, com el ''pin'' del seu mòbil, per poder registrar les trucades que va fer els dies anteriors a la seva detenció.

    L''ARREST.

    La policia, que va interceptar diverses converses del detingut amb la família Permanyer, va detenir a Molins de Rei el jove el passat dijous dia 7, quan va ser trobat el cadàver d''Anna Permanyer. El detingut s''havia citat amb els familiars de Permanyer perquè li lliuressin una bossa amb 100.000 euros com a rescat davant d''una discoteca, situada al polígon El Pla de Molins de Rei.

    Després de recollir la bossa, segons fonts de la investigació, el jove, que viu a Corbera de Llobregat, va sortir caminant cap a la carretera en direcció al seu domicili. Els agents de policia que es trobaven al lloc van esperar diversos minuts abans de detenir-lo per si de cas anava acompanyat d''alguna persona o s''introduïa en algun vehicle.

    Finalment, va ser detingut i posat a disposició judicial. Durant les seves declaracions, tant davant la jutge de Sant Feliu, com davant del jutge de Barcelona, que investiga la desaparició de la dona i que té decretat el secret de sumari, el jove ha assegurat no tenir res a veure amb el segrest, encara que ha reconegut que va intentar obtenir un benefici econòmic.

    El detingut, que treballa com a pintor i que té familiars a Barcelona, no va poder negar l''evidència que pretenia extorsionar els familiars de Permanyer, encara que va reiterar no saber res del segrest, segons fonts judicials. El jove resideix a Barcelona des de fa uns vuit mesos.

    ENTRADA I REGISTRE.

    Les mateixes fonts han explicat que la policia ha fet una entrada i registre en el domicili del detingut, en el qual, en principi, no han trobat cap indici que l''incrimini en el segrest.

    L''advocat del detingut, Juan Félix Franquesa Torres, ha assegurat que el jove no té res a veure amb el segrest i, en aquest sentit, ha explicat que en els pròxims dies presentarà un recurs contra l''ordre de presó provisional dictada pel jutge.

    D''altra banda, fonts de la investigació han explicat que inicialment el cas era investigat pels membres de la UDICO (Unitat contra les Drogues i el Crim Organitzat) del Cos Nacional de Policia, encara que després de la troballa del cadàver, aquesta unitat treballa conjuntament amb el Grup d''Homicidis "molt intensament".

    Tot i que ha transcendit que la mort de la psicòloga va ser causada per diversos cops dirigits al cap i causats per un objecte contundent, els informes de l''autòpsia encara no han arribat al jutjat de Vilanova i la Geltrú (Garraf), que va ser el que va procedir a l''aixecament del cadàver, quan va ser trobat per un grup d''obrers embolicat en plàstics.

    Quan els informes forenses de l''autòpsia arribin al jutjat de Vilanova, el jutge haurà d''inhibir-se, en principi, a favor del jutjat de Barcelona que investiga la desaparició, a menys que es demostri que Anna Permanyer va ser assassinada al Garraf. El lloc en el qual es va cometre el delicte més greu -homicidi o assassinat- serà decisiu a l''hora de saber quin jutjat prosseguirà amb les diligències.

    Per una altra part, la policia científica està analitzant les pistes que van poder deixar els captors al lloc on van abandonar el cadàver.

    INCENDI A L''EDIFICI ATALAYA.

    Anna Permanyer va desaparèixer el passat 27 de setembre, després d''entrar a l''edifici Atalaya, al número 42 de l''avinguda Sarrià, per ensenyar una plaça d''aparcament a una dona que ja tenia llogat un pis a la família. L''esmentada dona viu a la planta 18.

    Divendres passat, dia 15, els bombers van extingir un incendi declarat a l''apartament E de la planta 11 de l''edifici Atalaya. Tot i que tot apunta que el foc es va iniciar de manera fortuïta, fonts de la investigació han assenyalat que donat l''estat de les indagacions, no cal descartar "cap hipòtesi".


    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies