Europa press

Logo ep

    TV3 emetrà una sèrie sobre la vida quotidiana dels primers anys del franquisme

    18:4808.03.2006



    SANT JOAN DESPÍ (BAIX LLOBREGAT), 8 (EUROPA PRESS)

    TV3 estrenarà el pròxim 14 de març 'Pecats capitals', una nova sèrie sobre la vida quotidiana dels primers anys del franquisme realitzada pels autors d''Històries de Catalunya'. La sèrie narra la postguerra a Catalunya, de 1939 a 1959, a través d'històries protagonitzades per gent anònima.

    Segons la cadena autonòmica, aquest nou projecte del Departament de Documentals i Nous Formats és "una gran aposta de la televisió pública en la línia de la recuperació de la memòria històrica, a través del testimoni de personatges anònims". La sèrie consta de set capítols, de 40 minuts de durada, que s'emetran els dimarts a les 22.30 hores a TV3.

    'Pecats capitals' ha deixat de banda els personatges públics i els grans esdeveniments polítics "per centrar-se en la història en minúscules, explicant com van ser aquells primers anys del franquisme per a la gent anònima: es va passar gana, es va haver d'abaixar el cap, treballar molt i tenir cites amb sentiment de culpa", segons els responsables de la sèrie.

    Al llarg de cada capítol es pretén que l'espectador recordi, s'identifiqui o se sorprengui amb les vivències dels protagonistes de cadascuna de les històries.

    Cada capítol es dedica a un dels set pecats capitals, que durant la postguerra van marcar intensament la vida de tots els ciutadans. En cada episodi es tracten qüestions importants del dia a dia: a 'Gola' es parla de les condicions de vida; a 'Mandra', del treball; a 'Luxúria', de l'amor i el sexe; a 'Supèrbia', del poder; a 'Ira', de la repressió; a 'Avarícia', de la corrupció; i a 'Enveja', dels somnis.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies