Europa press

Logo ep

    Rafael Armengol guanya el Premi "Alfons Roig" d'Art Contemporani del 2004

    15:1808.11.2004


    Ferrer anuncia la convocatòria d''una beca extraordinària de 6.000 euros per a estudiar els 25 anys d''història dels guardons



    VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)



    El creador Rafael Armengol ha estat distingit amb el Premi "Alfons Roig" d''Art Contemporani, dotat amb 24.000 euros, en reconeixement "a les seues aportacions al camp artístic", segons han informat hui fonts de la Diputació de València, que van donar a conéixer este matí a l''ermita de Llutxent, a la Vall d''Albaida, el nom dels guardonats en la vintena edició dels Premis "Alfons Roig" d''Arts Plàstiques.

    En esta convocatòria també han resultat premiats Miguel Angel Cremades, que ha obtingut el guardó "Manuel Gil Pérez" d''Investigació, i Tania Blanco i Adolfo Siurana, en els qui han recaigut les beques "Alfons Roig" destinades a creadors valencians novells, van assenyalar les mateixes fonts.

    El reconeixement a la trajectòria de Rafael Armengol (Benimodo, 1940) ha sigut decidit "per unanimitat" per un jurat integrat pel diputat de Cultura de la corporació provincial, Vicente Ferrer; el president de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, Joaquín Michavila; el vicepresident de la reial institució, Romà de la Calle, i el director del departament de Pintura de la Facultat de Belles Arts de la UPV, Joan Peiró.

    També formaven part de la comissió avaluadora el director de l''Irish Museum of Modern Art de Dublín (Irlanda), Enrique Juncosa; el director de la Sala Parpalló, Manuel Ventimilla, i la cap del servici de Cultura de la Diputació de València, Marta Conesa.

    Rafael Armengol va estudiar a l''Escola de Belles Arts de València. Al llarg de la seua carrera ha realitzat nombroses exposicions, tant individuals com col·lectives, en espais com l''Institut Valencià d''Art Modern (IVAM) o la Fira Internacional d''Art Contemporani ARCO.

    La convocatòria dels Premis "Alfons el Magnànim" d''Arts Plàstiques, que enguany ha repartit una dotació econòmica de 42.020 euros, inclou tres distincions artístiques i dos beques destinades a jóvens artistes valencians.

    A més de la distinció atorgada a Rafael Armengol, ha sigut premiat Miguel Ángel Cremades amb el guardó "Manuel Gil Pérez", pel seu treball d''investigació titulat "Escultura/ Fotografia. Les poètiques de l''experimentació, des dels inicis de la fotografia fins a les primeres avantguardes del segle XX". Este original serà publicat per la Diputació de València i rebrà una dotació de 3.000 euros. El segon treball en la modalitat d''investigació ha quedat desert, van apuntar.



    AUTORS NOVELLS



    Les Beques "Alfons Roig" 2004, destinades a artistes valencians novells o col·lectiu d''artistes que presenten un projecte d''exposició dins de la seua trajectòria creativa, s''ha concedit a la proposta pictòrica de Tania Blanco, i el projecte d''escultura d''Adolfo Siurana. Els dos becats rebran, cadascun, 6.010 euros.

    Durant la decisió dels premis, Vicente Ferrer, va anunciar que hui s''ha decidit convocar una beca extraordinària, l''objectiu de la qual serà l''estudi d''allò que ha suposat els 25 anys dels Premis Alfons Roig. Esta ajuda estarà dotada amb 6.000 euros i la publicació de la mateixa coincidirà amb el 25 aniversari del certamen.

    Així mateix, el diputat de Cultura també va agrair al jurat "la tasca que ha suposat la presa d''esta decisió", ja que es tracta "d''una gran responsabilitat decidir qui és el guanyador". Ferrer va destacar a més que els Premis "Alfons Roig" "entronquen amb la tradició dels pensionats que històricament concedix la Diputació de València".


    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies