Europa press

Logo ep

    Consultes.- Puigcercós (ERC) creu que en la pròxima legislatura hi haurà d'haver un referèndum vinculant

    12:4013.12.2009

    BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

    El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha afirmat avui que durant la pròxima legislatura Catalunya haurà de celebrar una consulta vinculant per decidir entre tres vies: "quedar-se igual, intentar reformar la Constitució o crear un Estat lliure i independent".

    En una entrevista a 'El Periódico' recollida per Europa Press, ha admès que tot i que una "part considerable" dels catalans consideren que allò que defensen no cap en la constitució, "ERC encara no els ha ofert una perspectiva clara".

    Ha lamentat que l'"oportunitat" donada per Catalunya a Espanya per arribar a una entesa "ha estat desatesa i combatuda amb contundència", de manera que la sentència de l'Estatut, "bona o dolenta" suposarà "un punt final".

    Puigcercós ha explicat que tot i que a Catalunya hi ha orígens i llengües diferents "hi ha d'haver un sol país, un sol poble" i ha assegurat que ERC ha acabat amb l'entrega de "carnets de catalanitat".

    En aquest sentit, ha assegurat que està creixent el sentiment "ambivalent" de persones que se senten espanyoles però que veuen que el futur de Catalunya passa per un estat propi.

    De cara a la pròxima legislatura, ha sentenciat que s'hauran de produir canvis perquè la seva formació entri en un pacte de govern. La primera de les condicions que posarà ERC serà que els socis de l'executiu català mantinguin la unitat d'acció a Madrid.

    El líder republicà ha tret importància a les crítiques per la marxa de Catalunya de l'arxiu de fotografies d'Agustí Centelles, que ha qualificat d'"anecdòtic". També ha desestimat l'enrenou aixecat al voltant del vicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira i ha criticat que totes les delegacions catalanes que ha obert a l'exterior han costat menys que la 'Maison de Catalogne' de Jordi Pujol.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies