Europa press

Logo ep

    El periodista David Grosclaude i la televisió France 3 Sud guanyen el Premi Pirene de periodisme interpirinenc

    20:0828.11.2006



    ANDORRA, (ANDORRA LA VELLA), 28 (EUROPA PRESS)

    El periodista David Grosclaude i el reportatge televisiu 'Eurozigzag' de France 3 Sud han rebut avui el Premi Pirene de periodisme interpirinenc 2006, en les modalitats de premsa escrita en llengua occitana i audiovisual, respectivament.

    En el cas de premsa escrita, el guardó ha estat per als treballs 'Èra un camp d'internament en país occitan: Gurs' i 'De camps que menavan a la mòr' on el jurat ha valorat la contribució a la difusió de la memòria històrica dels pobles petits.

    Els escrits de Grosclaude, publicats pel diari 'La Setmana', retraten un dels moments més destacats de la història recent que va afectar les dues bandes del Pirineu i aporten noves dades, vivències i testimonis de la Guerra Civil espanyola.

    Per la seva banda, el reportatge 'Eurozigzag' del programa de France 3 Sud 'Euromagazine', presenta sis experiències educatives en l'àmbit transfronterer que reflecteixen la importància del bilingüisme, la inclusió dels esports de muntanya en els programes educatius o la implantació de les noves tecnologies en les escoles rurals aragoneses.

    El jurat ha estat format pel director del 'Diari d'Andorra', Toni Farrero, pels periodistes de TV3 premiats en l'edició 2005, Francesc Besses i Montse Castany, el corresponsal de 'La Vanguardia' a Lleida i també premiat en l'edició 2005 Javier Ricou, i la directora de la Biblioteca Pública del Govern d'Andorra, Inés Sánchez.

    Els treballs distingits han estat escollits d'entre 30 obres presentades, de les quals 20 corresponien a mitjans escrits i 10 a mitjans audiovisuals. Els premis tenen una dotació de 3.005 euros cadascun.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies