Europa press

Logo ep

    Julio Chanzá assenyala que l'existència de tres candidatures per a la presidència d'UV "no beneficia el partit"

    15:1224.10.2003


    VALENCIA, 24 (EUROPA PRESS)

    L''alcalde d''Alcàsser, Julio Chanzá, va presentar hui en roda de premsa la seua candidatura a la presidència d''Unió Valenciana amb vistes a l''Assemblea que la formació nacionalista celebrarà el pròxim diumenge per a renovar la Comissió Executiva Nacional, i en què haurà de competir amb altres dos opcions, una situació que, segons va indicar, "no beneficia el partit, ja que una única llista haguera sigut el millor".

    Sobre això, va dir que l''existència de tres llistes respon, principalment, al fet que els resultats de les últimes eleccions, "van augmentar les diferències entre els sectors del partit" per la qual cosa és "urgent", va afegir, que "qui guanye esta Assemblea s''assega a dialogar el temps que faça falta per a establir uns objectius comuns".

    La candidatura de Chanzá pretén "unificar el partit i reprendre el missatge de valencianisme polític moderat per a retrobar la sintonia del partit amb l''electorat", va explicar el candidat, que va precisar que si guanyava els comicis del diumenge "arribarà a acords precisos i necessaris per a presentar un partit seriós i modern a la societat valenciana amb què defensar tots els interessos de la Comunitat".

    Sobre possibles pactes polítics amb el Partit Popular o el Bloc, Chanzá va dir que fins ara el seu partit "s''ha vist obligat a pactar amb el PP des de la debilitat", ja que va ser l''"única opció" perquè el vot que els ciutadans havien dipositat en el seu partit "tinguera utilitat".

    En este sentit, Valero Eustaquio, integrat en l''equip de govern de la Diputació, va assenyalar que si ells guanyen no estaran disposats a fer pactes preelectorals, encara que "després sí que es poden fer com a sacrifici personal i puntual per a servir els nostres alcaldes".

    Pel que fa a les propostes, Chanzá va plantejar la necessitat de convocar, d''una banda, una Assemblea General Extraordinària per a decidir l''estratègia electoral de les eleccions generals i europees del 2004, i, per un altre, realitzar l''any que ve un Congrés per a marcar la línia ideològica i programàtica del partit.

    Així mateix, va assegurar que intentarà establir "una comunicació fluida entre la directiva i les bases del partit", per a la qual cosa, va assegurar, promourà la coordinació entre comarques a través d''un òrgan provincial, i fomentarà la participació de les Agrupacions Locals de la ciutat de València, així com dels Consells locals i comarcals.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies