Europa press

Logo ep

    Gallardón defensa "corregir" les CA que no garanteixin la llibertat d'elecció de la llengua

    17:4315.10.2012

    MADRID, 15 (EUROPA PRESS)

    El ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, ha afirmat aquest dilluns que l'Estat ha de "corregir" l'incompliment per part d'algunes comunitats autònomes de garanitr als pares la llibertat d'elecció de la llengua en la qual volen que els seus fills siguin escolaritzats.

    En una tertúlia a La Sexta recollida per Europa Press, el ministre ha assenyalat que aquest "problema" no es resol amb la recuperació de les competències per part de l'Estat en matèria educativa.

    Així, ha defensat que se soluciona garantint que totes les comunitats autònomes apliquin les lleis que s'aproven al parlament espanyol: "On s'incompleixi la llei, solucionem-ho".

    Per Gallardón, si hi ha una sola família que té dificultats per accedir a un sistema educatiu com el que garanteix la Constitució, on, segons ha destacat, es pot escollir la llengua en la qual volen que siguin educats els fills, l'obligació de l'Estat és corregir-ho i "facilitar aquesta llibertat a qualsevol part d'Espanya".

    El titular de Justícia també ha qualificat de "molt desafortunat" el comentari del president de la Generalitat, Artur Mas, que relacionava la frase de Wert d'espanyolitzar els alumnes catalans amb l'Espanya una, gran i lliure.

    "Espanya és un país molt petit i si reduïm més aquesta dimensió no tindrem cap capacitat de decisió", ha alertat.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies