Europa press

Logo ep

    Estatut.- Montilla diu que acataran i faran complir la sentència, però avisa de "problemes" si hi ha rebaixa

    10:1930.11.2009

    MADRID, 30 (EUROPA PRESS)

    El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat avui que "acataran" i faran "complir" la sentència sobre l'Estatut que surti del Tribunal Constitucional (TC), tot i que ha advertit que si es produeix una rebaixa del text hi haurà un "petit problema" que confia que es pugui resoldre, tot i que no ha avançat la posició que adoptaria el seu Govern.

    En la seva intervenció en els esmorzars informatius d'Europa Press, Montilla ha deixat clar que defensaran l'Estatut "fins a les seves últimes conseqüències" i que no renunciaran al nivell d'autogovern que està plasmat en el text, que van votar convençuts que seria un pacte polític "de llarg abast".

    Ha afegit que la societat catalana vol participar d'una Espanya que no els exigeixi ser "menys catalans" i ha alertat que el que convé a Catalunya, convé a Espanya i que si li va malament a Catalunya també li anirà malament a Espanya.

    D'altra banda, s'ha mostrat convençut que l'Estatut cap en la Constitució, i alhora ha agraït l'editorial únic publicat per 12 diaris catalans en suport del text, que ha assegurat comparteix la ciutadania de Catalunya.

    D'altra banda, ha criticat l'actitud del PP i del seu president Mariano Rajoy i li ha demanat que retiri el recurs davant del Constitucional i que "deixi de bloquejar" la renovació de l'alt tribunal.

    El president de l'executiu català ha confiat en el "recte fer" del PSC i ha recalcat que no han estat ells els que han canviat les regles del joc "mentre es jugava el partit".

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies