Europa press

Logo ep

    Agro.- El Col·legi de Periodistes condemna l'agressió dels Mossos a un càmera de TV3 a Reus

    11:0725.10.2009

    TARRAGONA, 25 (EUROPA PRESS)

    El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha condemnat avui l'agressió dels Mossos d'Esquadra a un càmera de TV3 durant la protesta de pagesos i ramaders ahir a Reus, que va acabar amb una vintena de ferits després d'enfrontar-se la policia i els manifestants.

    En un comunicat, el Col·legi ha afirmat que el càmera "va ser copejat reiteradament amb els escuts de defensa, i va rebre també un cop de porra al coll" mentre filmava els enfrontaments, i va qualificar d'"inacceptable" l'atac a un professional de la informació.

    Ha criticat també que, després de l'agressió, els agents li van requerir les imatges de l'actuació policial, i ha afirmat que el comportament dels Mossos mostra "una falta de respecte per la tasca dels professionals de la informació en una societat democràtica i pel dret a la informació del conjunt de la ciutadania".

    En declaracions a Europa Press, un portaveu dels Mossos d'Esquadra ha lamentat que "un professional del periodisme hagi patit danys durant les tasques de contenció dels manifestants, en trobar-se al mig" dels enfrontaments, i ha recordat al Col·legi de Periodistes el conveni que exigeix als professionals en situacions de conflicte anar degudament identificats amb petos i braçalets.

    Ha assegurat que les imatges no es van exigir al càmera durant els incidents, ni hi ha hagut intenció de "prendre-li-les", sinó que se li van requerir amb posterioritat per ser incorporades a la investigació policial.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies