Europa press

Logo ep

    Samaranch dóna 121 objectes relacionats amb l'olimpisme al futur Museu Olímpic i de l'Esport de Barcelona

    19:4730.01.2006



    BARCELONA, 30 (EUROPA PRESS)

    L'expresident i actual president d'honor del Comitè Olímpic Internacional (COI), Joan Antoni Samaranch, ha donat 121 objectes relacionats amb l'olimpisme, al futur Museu Olímpic i de l'Esport de Barcelona, la inauguració del qual està prevista en l'any 2007.

    Samaranch ha posat a disposició del museu la seva col·lecció i de moment s'han seleccionat 121 peces, entre les quals hi ha medalles dels Jocs Olímpics celebrats durant el seu mandat en el COI (1980-2001), torxes olímpiques, banderes, escultures, quadres i diverses plaques.

    L'expresident del COI ha signat aquest migdia el conveni pel qual fa la donació al costat de l'alcalde de Barcelona, Joan Clos, i ha participat a l'acte simbòlic de col·locació de la primera pedra del museu, que es construirà a l'anella olímpica de Montjuïc.

    L'acte ha reunit moltes personalitats polítiques i esportives, com, entre d'altres, el conseller primer de la Generalitat, Josep Bargalló, el secretari d'Estat per a l'Esport, Jaime Lissavetzky, i el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco.

    Finalment, i a causa de la pluja, l'acte ha estat purament simbòlic ja que s'ha fet a l'interior de l'estadi Olímpic i no als terrenys on s'ubicarà el museu. La primera pedra, que conté objectes, monedes i diaris del dia, es col·locarà dimecres que ve.

    Samaranch, molt emocionat, ha explicat que ha donat la seva col·lecció "sense cap límit" perquè els objectes siguin exposats al museu, on hi haurà un espai amb el seu nom, i ha assegurat que amb aquest "gest" pretén "tornar a l'esport tot el que m'ha donat en la vida".

    L'expresident del COI, a més, també ha aprofitat per manifestar que el museu, del qual ha estat el seu principal impulsor, "no només sigui un museu, sinó també un centre d'estudis olímpics i de l'esport", proposta que ha estat valorada per l'alcalde Joan Clos.

    Tant Clos com la resta d'autoritats participants a l'acte han exalçat la tasca i han agraït la generositat de Samaranch per haver donat els objectes de la seva col·lecció privada a un museu que esperen sigui "una referència" en àmbit internacional.

    El projecte arquitectònic i d'execució de l'obra del museu té un cost previst de 4,24 milions d'euros, a sufragar a parts iguals per l'ajuntament, la Diputació de Barcelona, la Generalitat i el Consell Superior d'Esports, amb un milió cadascun, i per l'aportació de 240.000 euros del COE.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies