Europa press

Logo ep

    Mor Antonio Cobas, fundador de la històrica escuderia JJ Cobas

    10:2615.04.2004




    BARCELONA, 15 (EUROPA PRESS)

    L''enginyer Antonio Cobas, de 51 anys, impulsor de grans pilots com Àlex Crivillé i Sito Pons i fundador de la històrica escuderia JJ Cobas, va morir ahir a Barcelona víctima d''un càncer, segons han informat fonts de l''equip Camel Honda.

    Antonio Cobas, que ocupava en l''actualitat el càrrec d''enginyer director tècnic de Camel Honda, estava casat i tenia dos fills, serà enterrat avui a Barcelona.

    Cobas va ser un precursor en el motociclisme en les últimes tres dècades. El 1978 va crear la seva primera motocicleta abans de dissenyar els xassís i motos per a diversos campions del món, entre els quals hi havia els espanyols Sito Pons i Àlex Crivillé que, amb una JJ Cobas, van guanyar el seu primer mundial i el primer gran premi en la categoria de 125 cc, el 1989, respectivament.

    Els seus inicis estan vinculats a l''automobilisme abans que el motociclisme, on va fer popular a Espanya una Siroko que va revolucionar la categoria del quart de litre en el campionat nacional. Es va aliar amb l''empresari Jacinto Moriana per crear la històrica escuderia JJ Cobas, on van militar, entre d''altres, Joan Garriga i Carlos Cardús.

    Des del 1988 va estar vinculat a Sito Pons i va contribuir especialment al fet que Àlex Crivillé es convertís en el primer espanyol de la història a proclamar-se campió del món dels 500 centímetres cúbics. També va col·laborar amb l''expilot de Fórmula-1 Luis Pérez Sala.

    El 2003, els metges li van diagnosticar un càncer que el va apartar dels circuits en l''últim any i l''obligava a treballar a casa a través d''internet.


    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies