Europa press

Logo ep

    L'expresident d'Adigsa nega que conegués les irregularitats i que Puig el pressionés per contractar Penín

    19:2716.02.2006



    BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

    L'expresident de l'empresa pública de la Generalitat Adigsa, Ferran Falcó, ha negat avui davant del jutge que conegués les irregularitats denunciades per la Fiscalia respecte a l'adjudicació de les obres de remodelació de pisos de segona mà entre el 2002 i el 2004. En la seva declaració, Falcó ha dit que, com a president, no coneixia de manera detallada les operacions de compra i les adjudicacions de les obres.

    Falcó, excap de gabinet de Felip Puig en la Conselleria de Política Territorial, ha negat també que l'actual portaveu parlamentari de CiU el pressionés o li suggerís la contractació de Josep Maria Penín, parent llunyà de Puig, qui hauria cobrat comissions a diversos constructors, entre els quals hi ha, José Antonio Salguero, que va ser qui va denunciar les presumptes irregularitats.

    L'expresident de l'empresa d'habitatge social de la Generalitat ha declarat avui davant el titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Barcelona com a imputat, en la que ha estat la primera compareixença dels vuit implicats en el cas. La investigació oberta per la Fiscalia es va iniciar després de la crisi del 3% destapada per una declaració del president de la Generalitat, Pasqual Maragall.

    Després de la seva declaració d'aproximadament dues hores, amb la presència de diversos advocats dels altres imputats, Falcó ha explicat als periodistes que havia ratificat davant del jutge el que ja va dir el fiscal. L'expresident d'Adigsa s'ha mostrat "absolutament tranquil" davant les imputacions, convençut que "tot acabarà molt bé" i, espera, que sigui "aviat".

    Falcó s'ha mostrat sorprès per l'"enrenou mediàtic" provocat per la seva compareixença davant del jutge, que li ha pres declaració no a la sala del Jutjat número 3 sinó a la sala de vistes de la Secció 20 de l'Audiència Provincial pel gran nombre de periodistes congregats.

    Per la seva banda, el seu advocat, Javier Melero, ha concretat que en la seva declaració Falcó "ha aclarit el coneixement que tenia dels fets concrets atribuïts a Penín". Segons ell, el seu client "no tenia cap notícia de les activitats concretes en matèria de reforma de pisos de segona mà", ja que els pressupostos d'"obres menors difícilment arriben al president" d'Adigsa. En aquest cas, les obres superaven els 60.000 euros.

    Tot i això, un informe policial indica que Puig i Falcó coneixien les activitats de Penín com a intermediari d'Adigsa, ja que aquest va enviar un missatge a l'exconseller, qui el va reenviar a Falcó. L'esmentat missatge comentava que en algunes obres fetes no s'havia signat cap document per a l'adjudicació i que hi havia problemes de cobrament amb els constructors.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies