Europa press

Logo ep

    La companyia Arte Livre do Brasil escenifica en Carme Teatre una història de mort i filosofia basada en fets reals

    15:5912.10.2004


    VALENCIA, 12 (EUROPA PRESS)

    La companyia Arte Livre do Brasil de Roberto Cordovani posarà en escena entre el 14 i el 31 d''octubre l''espectacle "Aurora Rodríguez e a boneca de carne", inspirat en la història real de dos dones gallegues plena de mort, bogeria i reflexió filosòfica, segons van indicar els responsables del muntatge.

    La peça, basada en un text de Marga do Val, va ser la base també de la pel·lícula de Fernando Fernán Gómez "Mi hija Hildergat". No obstant, l''adaptació teatral no termina, com succeïx en el film, després de l''assassinat de Hildergat a mans d''Aurora Rodríguez, quan esta veu frustrats els plans que havia forjat per a la seua filla, sinò que "accentua la trama seguint la trajectòria d''esta mare", van explicar les mateixes fonts.

    Així, el "clímax tràgic" de la representació creix a partir del moment en què Aurora Rodríguez és condemnada a 26 anys de presó, arribant a ser directora de la càrcer i, posteriorment, del manicomi, al qual es trasllada per voluntat pròpia", relataren.

    Una vegada allà va continuar desenrotllant les seues idees sobre la societat del moment -la década dels anys 30-- prenent la dona com a eix de les seues reflexions. El muntatge teatral, basat en textos d''Aurora Rodríguez, arreplega les seues opinions personals sobre qüestions com ara la inseminació artificial o l''anticoncepció femenina.

    D''esta manera, a través de l''espectacle "es revela la trajectòria d''esta dona les passions de la qual van convertir la seua vida en una tragèdia", van assegurar fonts de la companyia.

    Roberto Cordovani dirigix i encapçala el repartiment de l''obra, en què també intervenen els actors Eisenhower Moreno i Ricardo López Ivars.

    Cordovani va fundar la Companyia Art Livre do Brasil a Sao Paulo, el 1976, i des del 1985 a Europa. Amb els seus espectacles ha viatjat per nou països i més de 360 ciutats europees, actuant sempre en portugués.

    DISTINCIONS



    Entre els diversos premis internacionals que ha rebut, destaquen el del Festival d''Edimburg al millor espectacle (1988), i el Premi Individual al millor actor de Londres, convertint-lo en el primer llatí que obtindria tals reconeixements.

    Roberto Cordovani és conegut sobretot per la capacitat de mutabilitat de gènere. El seu teatre suposa una indagació profunda en el món femení, a través de personatges protagonistes de la nostra història recent, com Greta Garbo, Eva Perón, Isadora Duncan, la Bella Otero i Aurora Rodríguez, que ell mateix interpreta. Constituïx un cas de domini fantàstic sobre el joc itinerant de l''ambigüitat. "Aplaudit com actor, autor i director, aconseguix romandre en un lloc humà on tot és bifront i múltiple", van concloure els responsables de l''agrupació.


    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies