Europa press

Logo ep

    El Consell Polític d'EUPV-València ratifica Sanchis com a coordinador per 14 vots a favor, cap en contra i una abstenció

    14:1915.06.2007

    VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)

    El Consell Polític d'Esquerra Unida de València ciutat va ratificar ahir per 14 vots a favor, cap en contra i una abstenció la continuïtat d'Amadeu Sanchis com a coordinador. A més, l'informe polític que analitzava els "pèssims resultats" de la formació en la ciutat, que els han deixat fora de l'ajuntament de València, va obtindre 15 vots a favor, dos en contra i cap abstenció.

    Sanchis ha anunciat que la direcció ratificada està "disponible" per a ser reelegida en l'Assemblea que EUPV celebrarà després de l'estiu i ha afirmat que presentarà "una proposta de direcció que esperem que siga al més consensuada i al més unitària possible".

    El partit a nivell de ciutat es reorganitzarà internament després de les eleccions, una vegada s'han quedat sense representació institucional al cap i casal. No obstant això, Sanchis ha advertit que EU València "no està sola" i ha garantit que tant les Corts Valencianes com en les Generals els seus reivindicacions trobaran "ressò", fins que s'aconseguisca tornar al consistori valencià, cosa que no creu "utòpica".

    En tot cas, ha manifestat que el primer objectiu a cobrir són les eleccions generals i ha fet una crida a la unitat. "Esquerra Unida -ha dit- creix si estem units; si els diferents corrents i sensibilitats que configuren EU no eixim als mitjans de comunicació a debatre entre nosaltres".

    ATURAR LES CRITIQUES EXTERNES

    En este sentit, ha indicat que els debats han de registrar-se en els organs del partit i ha recordat que la de hui era la seua primera compareixença pública després de la nit electoral, tot i que s'han produït altres "compareixences o declaracions que pensem que fan mal a EU". El Consell Politic d'ahir va acordar que "pare" esta situació, perquè els debats "embogits i molt autocrítics" es realitzen en l'àmbit intern, però per a l'extern, ha reclamat "unitat de discurs i organitzativa".

    Sobre els resultats electorals, que ha qualificat de "desastre sense pal·liatius", ha remarcat que revelen que el PP ha aconseguit combinar "la venda de la gestió" de Rita Barberà i la idea que era l'únic partit que garantia la governabilitat i els grans projectes, com la Fórmula 1 o l'America's Cup. Sobre estos, Sanchis ha afirmat que la posició d'EU no ha estat "d'oposició", sinó d'intentar "canviar les prioritats".

    Per la seua banda, l'exregidor Antonio Montalbán ha assegurat que assumix la responsabilitat del resultat electoral i se sent "solidari" i s'ha mostrat disposat a oferir el seu "temps i experiència" per a aconseguir que el "parèntesi" que obrin les eleccions per a la formació siga "el més breu possible", perquè EU, ha dit, és necessària a l'ajuntament perquè aporta "transparència, espontaneïtat i una forma directa de treballar amb els ciutadans".

    En tot cas, ha posat l'èmfasi en el fet que considera "absurdes" determinades directrius de l'organització, com la limitació dels mandats, perquè, ha recalcat, formar un dirigent "costa temps".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies