Europa press

Logo ep

    'Inconscientes', de Joaquim Oristrell, triomfa en els Premis Barcelona de cinema que lliuren els directors catalans

    21:0318.02.2005




    BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

    L''última pel·lícula de Joaquim Oristrell, ''Inconscientes'', ha triomfat aquesta nit en la tercera entrega dels Premis Barcelona de cinema que atorga el Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya. La cinta d''Oristrell ha obtingut quatre dels set guardons a què optava.

    La gala, que aquest any s''ha fet en el Liceu i que serà emesa per TV3 en el marc del programa ''Cinema 3'' de Jaume Figueras, ha comptat amb la participació dels actors guanyadors, Juanjo Puigcorbé que, pel seu paper en ''Inconscientes'' ha desbancat Luis Tosar i Eduardo Noriega, i Aitana Sánchez Gijón, que s''ha imposat a les seves competidores, Anna Torrent i Leonor Watling, pel seu paper a ''The Machinist''.

    D''aquesta manera, ''Inconscientes'' ha acaparat els premis de Millor Guió, Millor Actor, Millor Pel·lícula i Millor Director, mentre que ''El Lobo'', una altra de les que partia com a més ben situades entre les nominades, ha aconseguit el guardó a la Millor Música (de Francesc de Gener), i ''The Machinist'' ha sumat el triomf d''Aitana, el del responsable de la fotografia del film, Xavier Jiménez.

    L''última cinta de Paco Plaza, ''Romasanta'', ha obtingut una distinció al Millor Muntatge, que ha anat a càrrec de David Gallart. ''De nens'' ha estat considerat pels directors catalans com el Millor Documental de 2004, i ''Pinocho'', la Millor Pel·lícula d''Animació. Pau Freixas, que va estrenar-se l''any passat amb ''Càmera Obscura'' ha obtingut el premi al Millor Director Novell.

    Un total de trenta-quatre produccions competien aquest any en la tercera edició dels Premis Barcelona de cinema, que en aquesta ocasió han distingit l''historiador Joaquim Romaguera -que recentment ha publicat el primer diccionari de cinema a Catalunya- amb el premi Carles Duran a la crítica.


    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies