Europa press

Logo ep

    'Inconscients' de Joaquim Oristrell encapçala la llista de nominats per als Premis Barcelona de cinema

    11:3815.02.2005


    BARCELONA, 15 (EUROPA PRESS)

    L''última pel·lícula del director català Joaquim Oristrell, ''Inconscients'', encapçala amb vuit nominacions la llista dels films millor posicionats per als Premis Barcelona de cinema, que atorga cada any el Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, i que es lliuraran el 18 de febrer al Liceu.

    La cinta d''Oristrell està nominada en set de les onze categories d''aquests premis: millor director, millor pel·lícula, millor guió, millor fotografia, millor música, millor actor (en aquest cas, dos actors del film es troben entre els tres finalistes, Luis Tosar i Juanjo Puigcorbé), i millor actriu (Leonor Watling).

    Després d''''Inconscients'' hi ha ''Iris'', de Rosa Vergés, i ''The machinist'', de Brad Anderson -produïda per Fantastic Factory-, amb quatre nominacions cadascuna i ''El Lobo'' de Miguel Courtois, amb tres. Els guardons seran triats pels col·legiats.

    En l''apartat de millor director acompanyen Oristrell Rosa Vergés, per ''Iris'', Gracia Querejeta per ''Héctor'', i Felipe Vega per ''Nubes de verano''. El director novell es decidirà entre Paco Plaza (''Romasanta''), Pau Freixas (''Camera Obsucra'') i David Carreras (''Hypnos'').

    A millor pel·lícula estan nominades, a més d''''Inconscients'', ''Iris, ''El Lobo'' i ''The Machinist''. Respecte al millor documental, hi ha a la llista ''Salvador Allende'', ''De Nens'' i ''200 Km''. L''apartat de millor animació l''ocupa en solitari ''Pinocho 3000'', guanyadora en aquesta categoria.

    Respecte a millor actor, Eduardo Noriega pel seu treball a ''El Lobo'' competirà amb Luis Tosar i Juanjo Puigcorbé, i Ana Torrent (per ''Iris'') i Aitana Sánchez Gijón (per ''The Machinist''), competiran amb Leonor Watling en el de millor actriu.


    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies