Europa press

Logo ep

  Els set dipòsits de pluja de Barcelona eviten abocar al mar o al riu unes 400 tones de residus al mes

  19:1827.12.2004
  BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)

  Els set dipòsits de retenció d''aigua de pluja a la ciutat de Barcelona, ubicats des de 1999, han reduït els abocaments al mar o als rius en 400 tones de residus al mes, segons ha informat avui l''Ajuntament.

  Les aigües de la pluja travessen una atmosfera urbana "carregada", netegen el carrer i passen pels col·lectors de transport, pel qual poden embrutar les aigües receptores finals, que són els rius Besòs i Llobregat, les platges i el port. Una de les funcions dels dipòsits de regulació d''aigües pluvials és retenir l''aigua, evitar els abocaments i disminuir així el grau de contaminació.

  Tots els dipòsits construïts, en projecte o planificats, tenen un sistema de neteja programable amb col·lectors d''entrada i sortida que connecten amb la xarxa de clavegueres.

  Segons dades del Consistori, el 1999 es van evitar unes 410 tones de residus al mes; el 2000, 385 tones; el 2001, 439 tones; el 2002, 791 tones, i el 2003, 310 tones. Com més pluja, més residus s''eviten, i la capacitat d''arrossegament és proporcional als litres per metre quadrat en un període breu de temps.

  A més dels set dipòsits que ja funcionen, està en projecte un nou a la Sagrera, amb una capacitat de 85.000 metres cúbics, que recollirà l''aigua de la riera d''Horta, i un altre als carrers Mallorca i Urgell.

  El dipòsit fluvial de Barcelona més important és el de Zona Universitària, de 145.000 metres cúbics, fet que equival a quaranta-dues piscines olímpiques.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies