Europa press

Logo ep

    Una dieta amb consum elevat de carns vermelles pot incrementar el risc de tenir artritis reumatoide

    12:5302.12.2004


    MADRID, 2 (EUROPA PRESS)

    Una dieta amb consum elevat de carns vermelles pot incrementar el risc de tenir artritis reumatoide, segons un estudi d''investigadors de la Universitat de Manchester que es publica a ''Arthritis & Rheumatism''. L''estudi també conclou que les dietes amb més alt nivell de recursos proteics estan associades a l''increment del risc de tenir la malaltia, mentre que altres amb alts nivells de greixos no tenen tant impacte.

    L''artritis reumatoide (AR) és una malaltia inflamatòria crònica del sistema immunitari que ha estat relacionada amb una combinació de factors genètics i ambientals.

    Segons els experts, l''estil de vida pot explicar un 40% del risc de tenir la malaltia i l''hàbit de fumar també és un factor de risc per al desenvolupament de la malaltia.

    La nutrició com a desencadenant de l''AR ha estat menys investigada, encara que estudis han suggerit el benefici protector de prendre peix, els perills del cafè i una reducció dels riscos entre les dones que prenen alcohol de manera moderada. Estudis anteriors mostren que l''absència de fruita en la dieta, sobretot de vitamina C, incrementa fins a tres vegades el risc de tenir artritis inflamatòria, un signe precoç d''AR.


    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies