Europa press

Logo ep

    Iúsxenko rebutja les propostes de Ianukóvitx i li exigeix la dimissió

    13:0030.11.2004


    KÍEV, 30 (EUROPA PRESS)

    El candidat opositor Víktor Iúsxenko ha rebutjat avui les propostes de Víktor Ianukóvitx, vencedor a les eleccions presidencials, perquè acceptés el càrrec de primer ministre o fer noves eleccions amb candidats diferents, i ha exigit de nou davant el Parlament la dimissió del seu Govern.

    Víktor Ianukóvitx, polèmic vencedor a les eleccions del 21 de novembre, havia dit poc abans que si el Tribunal Suprem anul·lava les eleccions se''n podrien fer de noves, però amb nous candidats.

    "No puc acceptar aquestes variacions", ha dit el líder de la coalició liberal Nostra Ucraïna davant els periodistes als passadissos del Parlament. Així mateix, ha demanat la dimissió del Govern encara presidit per Ianukóvitx durant un discurs davant la cambra.

    "El Govern ha de dimitir per les idees (autonomistes) que ha propagat a l''est del país, per la seva mala gestió del pressupost, pels fraus" a les eleccions presidencials, ha dit Iúsxenko davant la tribuna. "Són vostès qui divideixen a Ucraïna", ha dit, dirigint-se als membres del Governs presents a l''hemicicle.

    Així mateix, ha acusat de nou les autoritats d''haver perpetrat un "cop d''Estat" en aquestes eleccions, que han estat impugnades per l''oposició davant el Tribunal Suprem. El vencedor a les eleccions va ser l''actual primer ministre, Víktor Ianukóvitx, però el Suprem examina des d''ahir les denúncies de l''oposició.


    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies