Europa press

Logo ep

    Emilia Onrubia repassarà el repertori de Martí i Soler al monestir de Sant Esperit a Gilet

    16:0512.08.2004


    VALENCIA, 12 (EUROPA PRESS)

    La soprano valenciana Emilia Onrubia i el pianista alemany Christian Zinsser repassaran algunes de les millors obres del compositor valencià Vicent Martí i Soler, amb motiu del 250 aniversari del seu naixement, durant un concert que se celebrarà dissabte que ve a les 20 hores al monestir de Sant Esperit de Gilet (Camp de Morvedre), segons han informat hui responsables de la iniciativa.

    Vicent Martí i Soler (1754-1806) va ser un famós compositor del període clàssic. Va triomfar a Nàpols, Venècia, Viena, Londres i Sant Petersburg, on va morir mentre es trobava al servici dels tsars. Onrubia interpretarà els cèlebres peces "Tirsi e Nice", "L''addio i "La capricciosa".

    A més, en este recital s''inclouen peces de compositors com Joaquín Rodrigo, Matilde Salvador, Angeles López-Artiga i Luis Blanes. En la segona part sonaran peces de A. Ramírez, Bellini, A. Catalani, Puccini, Chapí, Serrano, Sorozábal, Arrieta i Vives.

    El concert s''ubica dins de la programació dels actes commemoratius del 600 aniversari de la institució de l''orde franciscà al monestir de Sant Esperit a Gilet. El 1404 els franciscans van prendre possessió canònica d''una alqueria situada al citat enclavament natural. Per petició del religiós Francesc Eiximenis, la reina Maria de Luna, dona de Martí IV l''Humà, va adquirir els terrenys, propietat de Na Jaumeta de Gilet, en ple cor de la serra Calderona.

    Sis segles després, el monestir acull una comunitat de 12 germans i té com a Frare Guardià de Sant Esperit José Luis Coll.

    Nascuda a València, Emilia Onrubia va realitzar els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música de València, on va obtindre els Títols de Professora Superior de Cant, Professora Superior de Solfeig i Teoria de la Música, i Professora de Piano. Es Diplomada en Dret per la Universitat de València. Entre els seus mestres destaquen Alfredo Kraus, Ana Luisa Chova, Francisco Lázaro, Angeles López Artiga i Luis Blanes.

    FACETA OPERISTICA

    En la seua faceta operística, va ser guanyadora el 1995 del Concurs de Jóvens Veus de l''Opera de Cambra de Catalunya. Va debutar amb el paper de la Reina de la Nit al taller d''òpera de "La flauta màgica" de Mozart, a l''Auditori de Torrent i al Palau de la Música de València, i va realitzar en la temporada 2003 una gira per tot Espanya.

    Com a intèrpret del paper de Violetta en l''òpera de "La Traviata" de Verdi, va obtindre el premi del V Concurs d''Opera de Sabadell (2001-Barcelona). Eixe mateix any realitzà una gira per Espanya i Portugal amb la companyia Opera 2001 (Madrid-Milà). Al juny del 2002, la va interpretar al Rathaus de la ciutat de Viena.

    Durant el mes de juliol del 2003 va encarnar el personatge de Comtessa de "Les Bodes de Fígaro" de Mozart en el II Festival d''Opera de Varese-Ligure (Itàlia), sota la batuta de Dani Ettinger, mestre assistent de Daniel Baremboin a Berlín.

    En la seua discografia figuren un CD de cançons de bressol, "Duérmete mi bien", editat per l''Editorial San Pablo de Madrid (2000) i el CD "Navidad 2002" editat per la Universitat Politècnica de València (UPV). Actualment treballa en la gravació de la integral de l''obra vocal per a soprano i piano de Luis Blanes.

    Per part seua, Christian Zinsser, nascut a Alemanya al si d''una família de músics, va iniciar els seus estudis musicals amb el professor Joerg Farnung. Es va traslladar a Espanya on va realitzar els seus estudis de piano amb Francisco Hervás i Gerardo Pérez Busquier. Des del 1992 va estudiar amb José Luis Prado i va fer els exàmens de piano com a alumne lliure amb les millors qualificacions en els Conservatoris de València i Alacant, van indicar les mateixes fonts.

    Ha realitzat diversos concerts com a solista amb l''Orquestra Simfònica d''Alzira i amb l''Orquestra Simfònica Mare Nostrum i ha dut a terme gires per tot Espanya i Itàlia com a pianista acompanyant. Actualment compagina la seua activitat concertística amb la de professor de piano i la direcció del Cor Polifònic de Benigànim a València.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies