Europa press

Logo ep

    L'IVAM "dóna l'alternativa" a jóvens creadors del videoart i la música electrònica en el festival Electra 2004

    15:5025.06.2004


    VALENCIA, 25 (EUROPA PRESS)

    L''Institut Valencià d''Art Modern (IVAM) celebrarà al mes de juliol la segona edició del festival Electra, que reunirà destacats creadors del camp del videoart i la música electrònica per a "donar l''alternativa a artistes jóvens d''estos gèneres" i difondre entre un públic no especialitzat les últimes tendències en estos corrents, segons van explicar hui, durant l''acte de presentació de la iniciativa, els seus coordinadors, Tatiana Sentamans i el videojòquei Rez.

    El certamen, que enguany ha incrementat el nombre d''intervencions artístiques, es desenrotllarà tots els dijous del mes de juliol a l''esplanada del museu amb el lema "Optometria sostinguda", que al·ludix a "l''agudesa visual de l''espectador consumidor d''art" i anima "el seu esperit crític a través de les imatges i de la música", van assenyalar els organitzadors.

    En l''apartat musical, el Festival d''Art i Música Electrònica Electra 2004 inclourà quatre sessions en les quals es posarà en relleu "la maduresa que ha aconseguit a la ciutat de València la cultura del videojòquei, un moviment que està començant a fer-se un nom en el panorama musical", va indicar Rez.

    En estes vetlades, que seran d''accés gratuït, es combinarà la música i la imatge a través de tres pantalles gegants instal·lades als finestrals de l''IVAM. Participaran artistes com Wagon Cookin, una formació considerada referent principal de la música de fusió; DJ Dioni Sánchez, Josephine Swet, VJ Juebez, VJ Alicia o DJ Dynamo&Psychocandy.

    La primera sessió, prevista per al dia 1 de juliol, estarà centrada en la cultura de club. Li seguiran actuacions dedicades a la fusió de la música electrònica amb els sons funk i disco, el dia 8; la interrelació entre el repertori electrònic i el jazz, el 15 de juliol; i l''electropop, que culminarà el cicle el dia 22.

    "DIAS FELICES"

    Per part seua, per a la programació artística de la trobada s''han seleccionat els treballs de videoart "Días felices", de Raúl BB i Raquel Meyers, i "Collyrium", de Noelia Murana i Sofía Reales. La primera intervenció reflectix l''efecte "xocant, monstruós i surrealista dels temps en què vivim" mentre que la segona proposta oferix una "mescla d''imatges i sons tractats digitalment per a protestar contra la violència, el desencant i l''apatia", segons va explicar Tatiana Sentamans.

    La directora de l''IVAM, Consuelo Ciscar, va destacar que el festival "s''emmarca en la línia d''activitats culturals del centre que pretenen obrir-lo a altres disciplines artístiques" i consolidar la institució com a "aparador de les noves expressions que sorgixen en la societat contemporània". La responsable del museu va presentar a més el CD i DVD que s''ha editat amb una selecció de música i peces artístiques de la passada edició d''Electra.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies