Europa press

Logo ep

    Biografia del nou conseller en cap, Josep Bargalló i Valls

    21:3220.02.2004




    BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

    Josep Bargalló i Valls, nascut a Torredembarra (Tarragonès) el 3 d''octubre de 1958, ha estat conseller d''Ensenyament en el Govern tripartit de la Generalitat durant seixanta-un dies i home fort d''ERC a l''Executiu des que Josep-Lluís Carod-Rovira es va veure obligat a abandonar el seu càrrec de conseller en cap el 2 de febrer i Bargalló va assumir part de les seves competències.

    Diputat al Parlament de 1992 a 1999 -no en aquesta-. És secretari de Cultura, Educació i Societat de la Informació d''ERC i membre del Comitè Executiu, i regidor a la seva població natal des del 1995.

    Bargalló va ser membre de l''Assemblea de Catalunya i va fundar la secció local al seu poble natal. Va pertànyer al PSUC, al PSAN i a l''NE, i es va afiliar a ERC el 1995. El 1980 es va afiliar al sindicat d''ensenyament Ustec-Stes.

    En el Parlament va ser portaveu adjunt del seu grup i va treballar en les comissions de política cultural, de l''Estatut dels diputats, de la CCRTV, del procés d''equiparació dona-home, de la Societat de la Informació i de la situació de la Pesca.

    Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, és catedràtic de Batxillerat des del 1981, va dirigir l''institut tarragoní de Batxillerat Pons d''Icart, va ser professor de cursos de postgrau i va ser director literari de diverses col·leccions i editorials.

    Pertany a la Societat Catalana de Llengua i Literatura (filial de l''Institut d''Estudis Catalans), igual que Josep Lluís Carod-Rovira, i al Consell General del CCCB, i és conseller vitalici de l''Institut d''Estudis Tarragonins Ramon Berenguer IV.

    Bargalló ha publicat assajos i estudis sobre crítica, història i teoria literària, com el ''Manual de mètrica i versificació catalana'' (1991), i ha estat crític de literatura en diaris i revistes especialitzades. A més, ha participat en guions de cinema i vídeo.

    També ha publicat estudis històrics i de cultura popular, sobretot de castellers. A més, és membre de la colla castellera Nois de la Torre, del Ball de Diables de Torredembarra i del grup de portadors del drac Virgília del seu poble.


    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies