Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  Publicat un llibre sobre la feina de Catalunya Ràdio en la creació del català radiofònic

  20:4328.11.2003
  BARCELONA, 28 (EUROPA PRESS)

  Onda Edicions ha publicat, amb el suport de Catalunya Ràdio, el llibre ''El català en antena. 20 anys construint el model lingüístic de Catalunya Ràdio'', un estudi sobre el ''Llibre d''estil'' dels professionals d''aquest mitjà de comunicació. El seu autor, el filòleg Daniel Casals, va començar a estudiar els informatius de l''emissora el 1997 i des d''aleshores ha estat vinculat a l''estudi de l''ús radiofònic del català.

  Els participants a l''acte de presentació del llibre, entre els quals ha destacat la presència del director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV), Vicenç Villatoro, han coincidit a assenyalar la importància de la ràdio per a "la supervivència i la normalització del català" així com la feina desenvolupada per aquesta emissora en la "construcció del català radiofònic".

  "Durant el segle XX es va produir un tall en l''ús del català en la cultura popular que els mitjans de comunicació van recuperar i van reconstruir", ha declarat Villatoro. Per part seva, l''autor del llibre ha assegurat que "la tasca fonamental dels mitjans de comunicació és la recuperació plena de la llengua" i ha afegit que "si segueixen el camí que han iniciat, ho aconseguiran".

  El llibre està dividit en dues parts, la primera part fa un recorregut a través dels 20 anys d''història de Catalunya Ràdio en relació amb la construcció del llenguatge, i una segona part que analitza l''última edició del ''Llibre d''estil'' de l''emissora.


  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies