Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

    Presenten el llibre 'Productes de la terra', un inventari elaborat per la Universitat de Barcelona

    13:2107.10.2003


    BARCELONA, 7 (EUROPA PRESS)

    El Palau Robert de Barcelona ha estat aquest matí l'escenari de la
    presentació del llibre 'Productes de la Terra', un inventari elaborat
    per la Universitat de Barcelona (UB) on es recull la "gran varietat i
    riquesa dels productes agroalimentaris típics de la cultura rural
    catalana".

    Els encarregats de presentar el llibre han estat el conseller
    d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, i el catedràtic i
    membre del grup d'estudis alimentaris de la UB, Antoni Riera, ja que
    l'estudi és fruit d'un conveni entre la Generalitat i la Universitat
    de Barcelona.

    En concret, l'encarregat d'elaborar l'inventari 'Productes de la
    Terra' ha estat l'equip d'investigació dirigit pel doctor Jesús
    Contreras i Hernández, del Grup Estudis Alimentaris (GEA).

    La publicació neix amb l'objectiu de protegir i preservar el
    patrimoni etnoalimentari de Catalunya i servir d'eina de
    desenvolupament rural, ja que pot millorar la comercialització
    d'aquests productes. A més, aquest llibre pot contribuir a ser un
    atractiu turístic de les diferents comarques de Catalunya.

    Durant la presentació del llibre, Antoni Riera ha recordat que es
    tracta de productes "de qualitat i tradicionals amb un alt valor
    cultural i simbòlic", dels quals és important "respectar-ne la
    tradició però a la vegada contribuir a la distribució i innovació".

    El conseller Josep Grau ha destacat la "gran diversitat i
    complexitat de la producció agroalimentària catalana" assegurant que
    "es produeix de tot i de qualitat". Grau ha agraït també la
    publicació d'aquest llibre perquè "ajuda al manteniment i potenciació
    de la producció alimentària al país".

    En el llibre hi ha 240 productes agroalimentaris "amb personalitat
    i denominació pròpia" agrupats en set espais geogràfics amb una
    història i cultura comunes respecte de l'elaboració. Aquestes zones
    són els Pirineus, les comarques gironines, les comarques de Ponent,
    centrals, les comarques metropolitanes, tarragonines i les de les
    Terres de l'Ebre.

    Una altra classificació dels productes que s'elaboren en diferents
    parts de Catalunya és la que els agrupa en un mateix capítol sota
    tres categories: embotits, formatges i productes relacionats amb el
    pa i la pastisseria. Finalment, l'últim capítol està destinat a les
    denominacions d'origen de vins i caves.



    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies