Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  Catalunya rebrà un 8,8% més de turistes estrangers aquest 2013

  14:0426.06.2013

  Gastaran 13.400 milions d'euros, un 9,3% més

  BARCELONA, 26 (EUROPA PRESS)

  Catalunya rebrà aquest any un 8,8% més de turistes estrangers que a l'anterior, fins a 15,7 milions, pel creixement de mercats emergents com el rus, l'asiàtic i el nord-americà, l'estabilització econòmica a Europa i els efectes de la Primavera Àrab, segons preveu l'Índex de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) d'Activitat Turística.

  En roda de premsa aquest dimecres a Barcelona, el director tècnic de l'Índex i professor de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Juan Antonio Duro, ha assenyalat que els turistes estrangers gastaran un total de 13.400 milions d'euros, un 9,3% més que l'any passat.

  El motiu són les estades més llargues i la majoria de despesa dels turistes de mercats emergents, i alhora l'activitat turística extragués a Catalunya augmentarà un 5,1% --la xifra té en compte tant el nombre de visitants com la despesa--.

  Els visitants de mercats emergents augmentaran un 20,5% i faran un 19% més de despesa i un 5,8% més de pernoctacions, que s'han incrementat un 90% des del 2009, davant del creixement del 4,6% en el cas dels turistes de mercats tradicionals.

  El mercat francès baixarà un 6% la despesa i aportarà un 5,8% més de turistes, i es registraran augments en el nombre de turistes i la despesa dels britànics --7,4% més de visitants-- i alemanys --0,8% més de visitants--, mentre que cauran els mercats belga-holandès (-6,1%) i l'italià, amb un 12,6% menys de viatgers, un 8,7% menys de pernoctacions i un 19,1% menys de despesa.

  En relació amb les pernoctacions hoteleres, es preveu un creixement del 0,5%, fruit de l'augment d'un 2,5% en el cas de mercats estrangers i de la caiguda d'un 5% al mercat interior.

  Dur s'ha referit a les expectatives positives pel que fa al turisme estranger a Catalunya, tot i que ha remarcat la dualitat entre els mercats estrangers tradicionals i els emergents i ha incidit en la necessitat d'atreure aquests últims per una qüestió de "rendibilitat i de diversificació del risc".

  Clau per al creixement dels mercats emergents és el vigor de la marca Barcelona, la millora en la gestió de visats, el transport aeri, i la promoció mitjançant marques turístiques.

  Pel que fa a la creació de llocs de treball, el turisme ha suposat un augment del 4% dels cotitzants en la Seguretat Social entre 2009 i 2012, davant de la baixada del 7% en el conjunt de l'economia catalana, el que per Duro posa de manifest "la capacitat de resistència" del sector, tot i la caiguda d'un 13,3% en les agències de viatges entre 2008 i 2012.

  ESPANYA

  L'Índex preveu que Espanya arribi els 59 milions de turistes aquest any, un 2,3% més que el passat, i que aquests gastin 55.800 milions, un 2,8% més, i han encadenat quatre anys d'augment de visitants internacionals i de la seva despesa després de la caiguda del 2009.

  Les pernoctacions hoteleres, que es preveu que obtinguin els 276 milions, augmentaran un 2,2% en el cas dels estrangers i cauran un 8,7% al mercat nacional, el que suposarà un descens estimat de l'1,8%.

  Els grans mercats emissors creixeran en nombre de turistes, tot i que l'evolució en les pernoctacions serà diferent: es mantindrà estable en el cas dels francesos; baixarà un 1,3% en el cas dels alemanys i creixerà un 5% al dels britànics, mentre que la despesa augmentarà entre els visitants britànics (3,8%) i els alemanys (2,1%).

  Les dades més negatius vindran del mercat italià, amb un 3,7% menys de turistes i un 12,2% menys de pernoctacions, continuant una tendència a la baixa registrada l'any passat.

  Han acompanyato Duro el director de l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera (Eutdh) de la UAB, Francesc Uroz, i el professor i Consultor de l'Escola, Francesc Romagosa.[FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies