Europa press

Logo ep

    AMP.- Mas vol esgotar la legislatura tot i que la consulta es faci el 2014

    16:4711.06.2013

    Invita un altre cop PSC i ERC a formar part del Govern

    BARCELONA, 11 (EUROPA PRESS)

    El president de la Generalitat, Artur Mas, ha explicat aquest dimarts que el seu propòsit és esgotar l'actual legislatura catalana, i ha indicat que malgrat que la consulta es convoqui per al 2014, ell desitja que el seu mandat acabi el 2016, quatre anys després de les eleccions.

    Ho ha dit en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, en què ha presentat el Pla de Govern per a aquesta legislatura catalana, que formalment ha aprovat aquest dimarts el Govern, un document que, segons Mas, reflecteix que a més de la consulta, "hi ha moltes altres coses" en la seva agenda de prioritats.

    En la seva intervenció, Mas també ha invitat un altre cop a PSC i ERC a formar part del Govern, i l'única condició que els ha posat és que les seves propostes siguin "realistes" davant de l'actual conjuntura econòmica.

    Ha reconegut que ara mateix, "no hi ha cap possibilitat" que el PSC entri al Govern, ja que ell li ha parlat sobre aquesta qüestió al seu primer secretari, Pere Navarro, i observa que hi ha diferència d'actituds.

    En qualsevol cas, Mas ha deixat clar que ell no acceptaria pactar amb el PSC "si el preu fos renunciar totalment al dret a decidir", perquè ell no vol renunciar a la voluntat de la majoria dels catalans, com es desprèn del resultat de les últimes eleccions autonòmiques.

    77 OBJECTIUS

    El Pla de Govern 2013-2016 inclou 77 objectius i 355 mesures que es traduiran en decrets, avantprojectes de llei i un altre tipus de normativa, i tot això il·lustra, segons Mas, que el Govern no només treballa per la consulta.

    El pla incorpora una sèrie d'indicadors, que seran d'accés públic, on al llarg de la legislatura els ciutadans podran consultar com el Govern dóna compliment a aquests objectius a través de la seva pàgina web.

    Entre els seus objectius de legislatura, el pla inclou continuar amb unes finances públiques sostenibles i sanejades, reformar el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), un nou model català de relacions catalans, més suport per a les petites i mitjanes empreses (Pimes), simplificació administrativa i suport a les empreses advoquin per la internacionalització.

    Pel que fa a la política social, vol consensuar amb el sector un Pacte Nacional de la Salut de Catalunya, mantenir la inversió lingüística i incrementar el coneixement de les llengües estrangeres, i elaborar un pla amb mesures d'emergència per atendre a les persones desnonades, entre d'altres objectius.

    El Govern també es marca com un eix prioritari la internacionalització de les demandes catalanes i vol aprovar aquesta legislatura diverses lleis, entre les quals hi ha sobre canvi climàtic, electoral, transparència, policia, banca pública, Administració tributària, llei òmnibus local, voluntariat i avaluació de l'impacte ambiental.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies