Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  Catalunya Ràdio emetrà càpsules diàries sobre Tàpies abans de la inauguració de la gran retrospectiva

  16:1905.06.2013

  BARCELONA, 5 (EUROPA PRESS)

  L'emissora Catalunya Ràdio emetrà a partir d'aquest dijous i durant 15 dies una sèrie de mini-reportatges sobre la figura d'Antoni Tàpies amb la finalitat d'escalfar motors per a la inauguració de la gran retrospectiva de l'artista, que el 20 de juny obrirà portes a la seu de la Fundació Antoni Tàpies i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

  El director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, ha destacat que la iniciativa té la missió d'acostar al gran públic el coneixement, comprensió i descobriment de l'"enigma Tàpies" abans del començament de l'exposició, que ha situat com un esdeveniment de primera magnitud.

  La iniciativa 'Viatge cap a l'exposició d'Antoni Tàpies' impregnarà la programació de l'emissora pública catalana que, a més d'emetre aquests apunts culturals amb cartes inèdites de Tàpies a la seva dona, també farà entrevistes a personalitats diverses vinculades a l'obertura de l'exposició.

  Construïdes amb un llenguatge didàctic i atractiu, les càpsules abordaran des de la significació dels aforismes per a Tàpies, la seva inspiració, música de referència i metàfores sobre els seus sentiments fins a la importància de la restauració de peces per a l'artista.

  El web de l'emissora tindrà un espai especial per a Tàpies, on penjarà els arxius sonors de les píndoles diàries, a més d'una entrevista televisiva que va fer TV3 al geni català i altres materials i recursos.

  Per a això, l'emissora ha col·laborat amb la directora de la Fundació Antoni Tàpies, Laurence Rassel, i el director del MNAC, Pepe Serra, que s'han felicitat per la iniciativa i han elogiat pel fet de facilitar un acompanyament paral·lel a l'exposició, i també per mostrar la "cuina interna" de la preparació d'un esdeveniment d'aquestes característiques, ha assenyalat Rassel.

  Serra ha rebut la iniciativa com aiguabeneitera perquè servirà per impulsar que cada vegada més gent connecti amb Tàpies, i ha ressaltat especialment que aquestes píndoles culturals vagin molt més enllà de l'obra.

  Riera s'ha mostrat convençut que l'exposició marcarà "un abans i un després en el coneixement de Tàpies" i, per aquesta raó, l'emissora ha recolzat aprofundir a l'artista contemporani, igual que --en un altre format-- difon l'Any Espriu i aprofundeix en el coneixement d'altres artistes destacats del territori.[FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies