Europa press

Logo ep

    El Govern reforma el Codi de Consum per evitar nous casos com el de les preferents

    16:0526.03.2013

    BARCELONA, 26 (EUROPA PRESS)

    El Govern ha impulsat aquest dimarts una reforma de la Llei del Codi de Consum de Catalunya per "incrementar la protecció dels consumidors" en la contractació de crèdits o préstecs hipotecaris i minimitzar així les possibilitats que es repeteixin crisis com la dels afectats per les preferents.

    En roda de premsa després del Consell Executiu, el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assenyalat que, dins les "competències limitades" de l'executiu en aquest àmbit, cal treballar per impedir que es repeteixin situacions similars.

    La reforma endureix les condicions que ha de complir la publicitat dels productes financers per evitar que es pugui produir publicitat enganyosa, de manera que en la difusió d'aquests productes s'adverteixi dels riscos de canvis en els tipus d'interès.

    A més, la norma fixa un tipus d'interès de demora màxim del 2,5% sobre l'interès legal dels diners, i promou l'ús de la mediació i l'arbitratge per resoldre conflictes entre les entitats financeres i els clients.

    Homs ha sostingut que en alguns casos el problema de les preferents "és punxant perquè directament s'ha enganyat la gent", i ha defensat que CiU aposti ara perquè representants de totes les entitats que van comercialitzar aquests productes compareguin davant de la comissió d'investigació del Parlament.

    "És més necessari que mai que es donin explicacions", ha defensat el conseller, que ha argumentat que no han tingut la mateixa actuació en aquest cas les entitats intervingudes per l'Estat que la resta de bancs i caixes d'estalvis.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies