Europa press

Logo ep

  Professors de la UPC treballaran per fer vaga indefinida per les retallades i els acomiadaments

  18:1922.03.2013

  BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

  Els professors docents i investigació (PDI) i el personal d'administració i serveis (PAS) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han aprovat per majoria en una assemblea conjunta celebrada el matí d'aquest divendres començar a "treballar" en una possible vaga indefinida.

  Segons han informat fonts sindicals a Europa Press, l'assemblea, que s'ha celebrat de les 12.00 a les 14.30 hores i ha comptat amb representants de PDI i PAS, tant interins com funcionaris, ha apostat per aquesta eventual mesura davant de l'acomiadament de 222 docents --90 treballadors interins i 132 docents associats-- i la retallada del 10% del pressupost del 2013.

  En la trobada no han detallat l'abast de la mesura ni el calendari que seguiran, però s'han donat cita després de Setmana Santa per organitzar-se, el que passarà per contactar amb tots els sectors i facultats de la UPC.

  També tenen intenció de coordinar-se amb altres col·lectius universitaris com la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (Pudup), moviments estudiantils i professionals d'altres universitats.

  I és que, segons les mateixes fonts, les dures mesures que ha pres la UPC per rebaixar el seu dèficit acumulat de 100 milions d'euros --ara de gairebé 111 milions--, poden reproduir-se en altres universitats catalanes per culpa d'"una situació econòmica insostenible propiciada per la Generalitat", han criticat.[FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies