Europa press

Logo ep

    La banda valenciana Obrint Pas anuncia la seua "retirada temporal i indefinida" després de 20 anys

    13:5421.03.2013

    Miquel Gironés destaca que "no s'acaba la vida en comú" perquè el grup és "com una família"

    VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)

    La banda valenciana Obrint Pas ha anunciat este dijous la seua retirada "temporal i indefinida". El grup, en un comunicat difós en les xarxes socials, explica que la gira d'enguany serà "l'última abans d'una parada temporal però, de moment, indefinida del grup". En 2014, afegix, sol oferiran dos concerts acústics i a partir d'esta data "s'obrirà una nova etapa".

    La formació recorda que "han passat molts anys des que uns quants amics d'un institut de Secundària de València van decidir crear un grup de música". "Era l'any 1993 i ens enfrontàvem al repte d'aconseguir un vaixell on embarcar uns quants instruments i moltes il·lusions", evoca.

    Dos dècades després, el grup fa balanç d'este periple, que qualifica de "travessia brutal". "Anys i panys d'alegries senzilles i emocions compartides", reconeix.

    Però després de la "intensa" gira del disc-llibre 'Coratge', els seus integrants senten "la necessitat de parar este vaixell anomenat Obrint Pas". "No volem marcar-nos dates, tampoc volem abandonar per sempre el vaixell que ha estat la nostra casa, no volem anunciar que ací s'acaba tot, al contrari, ací tot continua tot i que que siga en forma d'altres projectes i fronts oberts", subratllen.

    Per este motiu, el conjunt ha decidit acomiadar-se, de moment, amb una gira que porta el lema de 'Seguirem'. "Perquè nosaltres, com vosaltres, ací seguim i seguirem, amb les batalles quotidianes, desafiant els reptes que ens enfrontem tots i totes", anuncien als seus seguidors.

    Un dels membres d'Obrint Pas, Miquel Gironés, ha assenyalat, en declaracions a Europa Press que la decisió "estava presa des de fa temps" i obeïx a la necessitat dels músics de "descansar". Tot i això, ha remarcat que la vida dels integrants del grup "no s'acaba" ni tampoc la seua "vida en comú", ja que esta banda és "una família".

    "L'ÚNICA CERTESA"

    "L'única certesa que tenim en este moment és que en 2014 farem uns concerts acústics que, segurament, quedaran gravats en un disc", ha comentat.

    Interrogat sobre la seua sensació en anunciar esta parada temporal, Gironés ha declarat que creu que el sentiment d'estranyesa arribarà, sobretot, l'any que ve quan "es veja el precipici", ha conclòs.

    Per la seua banda, el Teatre Calderón d'Alcoi (Alacant) ha recordat, en un comunicat, que abans d'esta parada els fans d'Obrint Pas podran gaudir de la seua música en esta sala en un recital acústic programat per al pròxim 19 d'abril.



    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies