Europa press

Logo ep

    La Favb assegura que el Pla d'Usos de Ciutat Vella es modificarà aquest mes

    14:2314.03.2013

    Retreuen a Trias la falta d'un procés participatiu i "sucumbir" a la pressió del sector

    BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

    Representants de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (Favb) han assegurat aquest dijous que representants de la Regidoria de Ciutat Vella els han informat que el Govern municipal aprovarà la reforma de l'actual Pla d'Usos del districte aquest mes, després de mantenir converses sobre aquesta qüestió amb el PP en les últimes setmanes.

    La vicepresidenta de l'Associació de Veïns del Casc Antic, Maria Mas, ha assegurat que a una reunió amb la Regidoria a la qual va assistir la regidora Mercè Homs, se'ls ha dit dimarts que el pla s'aprovarà dimecres 20 i que s'obrirà un període d'al·legacions de 60 dies.

    També han participat en la roda de premsa el president de la Favb, Lluís Rabell, i els representants de les associacions veïnals dels barris de la Barceloneta --Pepa Piques-- i del Gòtic --Albert Sancho--; tots ells, membres de la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella, i que han reprotxat a l'executiu municipal que hi hagi "sucumbit" a la pressió del lobby turístic, en paraules de Rabell.

    Segons Maria Mas, el Govern municipal pretén obrir la veda a la construcció de nous hotels en edificis singulars dins del catàleg B de Patrimoni en tot el Front Marítim, al passeig Picasso --en els porxos Front Serè i Xifré-- i en zones del perímetre del districte com el carrer Trafalgar, que ho divideix amb l'Eixample.

    A més, s'estableixen dues zones específiques, el Pou de la Figuera --conegut com el Forat de la Vergonya-- i la Plaça Orwell, on es pretén habilitar l'obertura de restaurants sense límit de densitat.

    Segons Mas, es pensa que a Ciutat Vella tot val amb l'excusa de la crisi, i ha emplaçat l'Ajuntament a controlar el compliment del Pla d'Usos actual, a més de reivindicar la implicació veïnal: "Qualsevol modificació no es pot produir sense un procés participatiu que vagi més enllà de les al·legacions a una proposta".

    Tots ells han criticat al Govern municipal per no tenir en compte la gran saturació de la "voracitat turística" en el districte, i han subratllat que la modificació del Pla d'Usos --ells ho veuen com un nou, i l'Ajuntament com una millora-- va lligada a la transformació del litoral amb el projecte de la Marina del Port Vell.

    PISOS TURÍSTICS

    Sancho ha destacat que la pressió hotelera ha seguit augmentant amb el vigent Pla d'Usos, i que el que abans eren apartaments turístics proliferen en noves modalitats, cosa reconeguda per tècnics del Districte, segons ell: "Ja no són albergs amb habitacions separades, sinó que es comparteix l'espai amb cinc o sis llits".

    Ha assegurat que l'Ajuntament col·labora perquè els apartaments il·legals tanquin, però que ho fa lentament i amb el problema d'una llei que ho dificulta: "Des de fa més de 8 mesos els presentem una llista amb més de 150, i han tancat 57".

    Sancho afirma que l'executiu municipal s'ha compromès que totes les llicències legals d'apartaments turístics es concentrin en pisos no residencials en sis anys, però els veïns exigeixen que es faci "abans de la modificació del Pla d'Usos".

    Mas ha criticat el "desconeixement total del territori" per part dels tècnics del Districte, i diversos representants veïnals han assenyalat que ja s'estan donant casos de mobbing immobiliari a veïns per la pressió turística.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies