Europa press

Logo ep

    L'alcalde de Flix amenaça Ercros amb fer públics abocaments il·legals si no negocia

    12:5905.03.2013

    BARCELONA, 5 (EUROPA PRESS)

    L'alcalde de Flix (Tarragona), Marc Mur, ha amenaçat aquest dimarts a l'empresa química Ercros amb fer públics abocaments il·legals si continua rebutjant la intermediació del Govern en el conflicte amb els treballadors, després que hagi presentat un ERO per acomiadar 198 persones a Espanya, 156 en aquest municipi.

    En declaracions a Catalunya Informació recollides per Europa Press, ha afirmat que es tracta d'un argument per motivar a l'empresa, com a mínim, a acceptar la intermediació de la Conselleria d'Empresa i Ocupació de la Generalitat i a seure a parlar: "Si se'n va, que s'apliqui aquest principi amb totes les conseqüències. Qui contamina, paga".

    Ha admès que fins avui s'havia perdonat a l'empresa a canvi de mantenir els llocs de treball, i que ara vol fer pagar a Ercros la responsabilitat ambiental, després que hagi demostrat que no vol aplicar la responsabilitat social, segons ha afirmat.

    L'alcalde, que pot referir-se a la contaminació de més de 20 hectàrees al polígon industrial de la població, també ha exigit que s'obligui a la companyia a pagar els més de 10 milions d'euros de la sentència per contaminació de l'Ebre amb fang tòxic abans que tancament la factoria.

    Així ho ha reclamat, després que un miler de persones, la majoria veïns de Flix, es manifestessin aquest dilluns a Barcelona contra l'ERO que planteja eliminar el 75% de la plantilla d'Ercros en aquest municipi de la Ribera d'Ebre.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies