Europa press

Logo ep

    La pluja marca l'inici de la 36 Fira del Llibre Antic i d'Ocasió de València

    19:0928.02.2013

    VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)

    La pluja ha marcat l'inici de la Fira del Llibre Antic i d'Ocasió de València, que ha obert les portes este dijous al seu 36 edició, que estarà oberta fins al 19 de març. El certamen mostra al passeig central de la Gran Via Marqués del Turia, a través de 37 casetes, l'oferta de llibreries i col·leccionistes procedents de diferents punts d'Espanya.

    Tot i que la intensitat de les precipitacions caigudes sobre València han obligat en alguns moments a tancar les portes de protecció dels llocs, la fira ha arrancat amb la presència d'alguns ciutadans que s'han acostat a les paradetes que s'estenen pel passeig, segons ha informat el consistori en un comunicat.

    L'alcaldessa de València, Rita Barberá, farà en els pròxims dies un recorregut per la Fira, acompanyada per la regidora de Cultura, María Irene Beneyto, després que haja quedat ajornat l'acte d'inauguració d'aquest dijous.

    El president del Gremi de Llibreters de Lance de la Comunitat Valenciana, José Luis Boado, ha explicat durant la presentació de la Fira que en aquesta edició s'oferix "un ventall molt gran del que és el llibre, des d'abans de la impremta i des del principi de la impremta fins a l'actualitat".

    L'oferta de les 37 casetes es completarà enguany amb dos exposicions: "fotografies d'artistes coneguts de cinema --com Marilyn Monroe--, totes elles dedicades i signades" que formen part d'una col·lecció privada composta per més de 1.500 instantànies i postals i "documents publicats per l'Ajuntament sobre Jaume I", com l'edició facsímil dels Privilegis de la ciutat de València.

    Entre les curiositats d'esta edició, es podrà veure el primer llibre que ha publicat el poeta i periodista valencià Vicent Andrés Estellés en l'editorial Torre, corresponent als primers anys de la dècada dels 50. A més, es podran veure llibres dedicats per Andrés Estellés i altres dedicats per a ell.

    La fira es podrà visitar de dilluns a dissabte de 10.30 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores i els diumenges, d'11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores. Els venedors i expositors de les 37 casetes que conformen la fira procedixen de la Comunitat Valenciana i d'altres punts d'Espanya com Madrid, Barcelona, Vitòria, Saragossa, Santiago de Compostel·la. Entre estes casetes es troba també la instal·lada per l'Ajuntament de València per a mostrar les seues publicacions.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies