Europa press

Logo ep

    Critiquen que el Govern vol beneficiar-se del sou del professorat amb les substitucions

    12:1508.02.2013

    BARCELONA, 8 (EUROPA PRESS)

    El sindicat de Secundària Aspepc-sps ha criticat aquest divendres que la Conselleria d'Ensenyament vol "convertir un estalvi en un benefici" a costa del sou i la salut del professorat amb el nou règim de substitucions de docents, han informat en un comunicat.

    Així ho han manifestat després que aquest dimecres la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, anunciés un nou règim propi de substitucions per millorar els deu dies que fixa l'Estat, garantint les substitucions al primer dia en Infantil, als sis en els tutors de Primària i Educació especial, i de manera immediata en la segona baixa simultània en Secundària.

    La nova mesura, anunciada en la primera comissió parlamentària d'Educació de la legislatura, ha estat possible gràcies a la retallada del 85% del sou i la jornada del professorat substitut, amb un estalvi que ha permès mantenir la plantilla i avançar les substitucions a partir d'aquesta Setmana Santa, segons Ensenyament.

    Tot i això, aquest sindicat no veu amb bons ulls el canvi a l'afirmar que és "una nova mostra" que la Conselleria transita pel camí dels seus predecessors després de caure en costums dolentes com utilitzar eufemismes, malgastar recursos, invertir la realitat i ignorar els representants del professorat.

    Així, adverteixen que la tardança de les substitucions, que fixa el Reial decret Llei de Mesures urgents de racionalització de la despesa pública a l'àmbit educatiu del Ministeri d'Educació, ha provocat una situació "caòtica i insostenible" en molts centres catalans. [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies