Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

    La Declaració Única Agrària permetrà tramitar l'acreditació per venda de proximitat

    19:4701.02.2013

    BARCELONA, 1 (EUROPA PRESS)

    La Declaració Única Agrària 2013 (Dun), que es pot presentar des d'aquest divendres fins el 30 d'abril, inclourà com a novetat la possibilitat que els productors sol·licitin el reconeixement específic per a la venda de proximitat.

    "Aquesta iniciativa vol potenciar la venda directa, dinamitzar l'economia productiva i el desenvolupament rural, i defensar els petits productors i al comerç local", ha assegurat aquest divendres en un comunicat el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Mig Natural, Josep Maria Pelegrí.

    Una altra de les novetats és la implantació del correu electrònic per a la majoria dels 53 processos que aquest any es podran fer a través de la Dun, alguna cosa que farà possible l'estalvi de paper en 200.000 comunicacions.

    També permetrà declarar informació addicional sobre el presseguer i la nectarina --com la setmana inicial de maduració, la forma, i el color de la fruita--, una reclamació que havien fet els pagesos "per poder millorar la previsions de collita, de planificació i de comercialització".

    Un altre canvi respecte a altres anys és l'obligació de declarar les explotacions agràries vitivinícoles, una cosa que permetrà homogeneïtzar la base de dades del Registre Vitivinícola de Catalunya i del Sigpac, a més d'establir les bases per a una nova política agrària comuna (PAC).

    Anualment, 60.000 explotadors agraris presenten la Dun, el que genera 170.000 peticions d'ajudes que, en 2012, comportaran pagaments de 350 milions d'euros.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies