Europa press

Logo ep

    CiU, IU-ICV-CHA, PNB i ERC donaran suport al PSOE en la seva petició de reprovar a Wert

    09:4830.10.2012

    MADRID, 30 (EUROPA PRESS)

    CiU, l'Esquerra Plural (IU-ICV-CHA), el PNB i ERC donaran suport aquest dimarts al Congrés a la petició del PSOE de reprovar el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, per dir que "cal espanyolitzar els nens catalans".

    En canvi, PP i UPyD no abonaran la proposta socialista, segons han informat a Europa Press fonts parlamentàries.

    Així les coses, la iniciativa no sortirà previsiblement endavant ja que els populars tenen majoria absoluta a l'arc parlamentari.

    En aquest sentit, el portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha defensat la gestió feta pel ministre d'Educació, al voler reformar el sistema educatiu a Espanya, i alhora ha puntualitzat que la presència de Wert en el debat dependrà de la seva agenda ministerial.

    "Wert ha comès el delicte d'atrevir-se a canviar les coses i això es veu que no es pot fer", ha indicat, recalcant que la situació de l'educació a Espanya "és molt mala" i "perjudica fortament als joves".

    Es tracta d'una proposició no de llei en la qual demana a la Cambra aquesta desaprovació al titular d'Educació.

    En la iniciativa, el PSOE argumenta que des de la seva arribada al Govern espanyol, el ministre ha vingut desenvolupant un "atac continuat i sense precedents" contra l'educació pública de qualitat i en què estigui garantida la igualtat d'oportunitats.

    De fet, detalla que la seva política s'ha caracteritzat per l'aplicació "successiva" de retallades de recursos materials i humans, que estan causant un "descens irreparable en la qualitat educativa" i "un minvament sense precedents en l'equitat i la igualtat d'oportunitats.

    És més, el PSOE recorda que la seva primera actuació va consistir en derogar els temaris aprovats per a la convocatòria d'oposicions d'ingrés als cossos docents, a més de devaluar l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania (EpC).

    Mentrestant, assenyala que en política universitària també Wert ha desenvolupat la "major regressió en igualtat d'oportunitats" amb la "la pujada més forta de taxes", combinada amb la reducció de pressupostos per a ajudes i beques i l'ampliació de requisits acadèmics per obtenir-les i mantenir-les.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies