Europa press

Logo ep

    Més d'una dotzena de col·legis catalans obriran en el dia festiu de la Hispanitat

    20:5311.10.2012

    Un col·legi de Badalona demana la presència de Mossos per garantir la seguretat

    BARCELONA, 11 (EUROPA PRESS)

    Més d'una dotzena de col·legis catalans ha anunciat que obriran les portes aquest divendres, dia festiu de la Hispanitat, pel fet de no tenir "res a fer", segons han explicat alguns d'ells a Europa Press.

    En el cas dels col·legis no donaran hores lectives sinó que organitzaran conferències i activitats especials, tot això amb el beneplàcit de la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, qui ha afirmat fa poc no tenir cap inconvenient que els col·legis obrin les portes sempre que no s'imparteixi classe.

    El primer centre en anunciar la seva decisió de no fer la jornada, La Llauna de Badalona, obrirà de 9 a 13 hores, i farà activitats de conferències, tallers i debats, ha explicat a Europa Press el director, José Antonio Armario.

    Per motius de seguretat, el centre només admetrà l'entrada d'alumnes, exalumnes de l'escola i els seus familiars, i ha demanat la presència dels Mossos d'Esquadra durant les hores d'entrada i sortida del centre per evitar incidents i garantir la seguretat.

    A més d'aquest centre, una dotzena de col·legis no celebraran la jornada, segons ha explicat a Europa Press la presidenta de la plataforma convocant del boicot a la jornada, Mercè Escarrà de Escola en Català, qui ha concretat que aquesta acció es concentra, sobretot, en escoles de la comarca d'Osona.

    Segons li han comunicat els centres, es tracta de Sant Jordi de Bonmartí (Girona), Ridolaina de Montellà (Lleida), Mare de Déu de Montserrat de Borges Blanques (Lleida), Ponent de Mollerussa de Pla d'Urgell (Lleida), Cooperativa El Puig de Esparreguera (Barcelona), Escola Casals de Gràcia de Manlleu d'Osona (Barcelona), l'institut Castell del Quer de Prats de Lluçanès (Barcelona), Sant Marc de Calldetenes (Barcelona) i l'institut de Santa Coloma de Farners (Girona).

    Alhora, també obriran amb normalitat l'Escola d'Art Superior de Disseny de Vic (Barcelona ), el centre Joaquim Vallmajó de Navata (Girona), el col·legi de Viladamat (Girona) i el de Celrà Gironès (Girona), que no ho han comunicat a Escola en Català però han fet pública la seva intenció.

    En declaracions a Europa Press, el portaveu de l'associació de pares (AMPA) de l'escola Ridolaina de Montellà, Lluis Plana, ha explicat: "Ens sentim catalans, no tenim res a fer i no ens sentim còmodes celebrant aquesta festa".

    També el CAP de Sarrià de Ter obrirà les portes atenent els serveis d'urgències, segons han explicat a Europa Press fonts del centre, que han concretat que aquesta atenció es realitzarà entre les 8 i les 20 hores, i que "alguns" metges de la plantilla han decidit atendre les visites ordinàries.

    FESTA EN LES UNIVERSITATS

    Malgrat la sol·licitud de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), les universitats catalanes fan festa aquest divendres, tal com marca el calendari laboral, han assegurat a Europa Press diversos centres consultats.

    De fet, segons han explicat fonts de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (Acup) després de la petició de SI, els rectors van debatre una posició conjunta i han consensuat respectar els calendaris aprovats la primavera passada per part dels consells de govern de cada universitat.

    "La universitat vol remarcar que el calendari lectiu vigent ho ha establert i aprovat el Consell de Govern de la universitat, màxim òrgan de govern i únic competent per a determinar-lo", segons la comunicació oficial a la qual ha tingut accés Europa Press.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies