Europa press

Logo ep

    Urdangarin.- El jutge eleva a l'Audiència el nou recurs de Mates amb el qual demana que declaren Camps i González Pons

    18:5203.07.2012

    PALMA DE MALLORCA, 3 (EUROPA PRESS)

    El titular del jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha elevat a l'Audiència Provincial de Palma el recurs d'apel·lació que ha interposat l'expresident del Govern Jaume Matas per a sol·licitar que siguen interrogats tant l'expresident de la Generalitat valenciana Francesc Camps com l'exconseller autonòmic i vicesecretari general de Comunicació del PP, Esteban González Pons, arran dels convenis signats amb l'Institut Nóos quan este estava presidit pel Duc de Palma, Iñaki Urdangarin.

    En este context, la defensa de l'exministre va arribar a acusar el jutge instructor del cas Palma Arena, en què s'inclouen les indagacions entorn de l'activitat desenvolupada per Nóos, d'apropar-se a "la prevaricació" per no citar a tots dos, després que el magistrat l'advertira que mentre no compareguera personalment davant del Jutjat per a explicar per què sol·licita estes diligències no abordaria estratègies que ara mateix "no estima oportunes".

    En la seua últim reslució, a què ha tingut accés Europa Press, el jutge deixa així a l'Audiència que es pronuncie sobre la petició de Matas, qui ha recorregut en apel·lació la decisió de Castro de no emplaçar a declarar ni a Camps ni a González Pons, qui precisament ja ha estat citat el mes de maig passat si bé finalment la seua compareixença ha estat suspesa.

    En rebutjar la sol·licitud de l'expresident balear, l'instructor qualificava de "sense sentit" el fet que l'exdirigent del PP s'empare en un "greuge comparatiu" amb Camps i González Pons --ja que Matas està imputat en les indagacions i ells no--, tot i que "per a dissipar qualsevol dubte" l'instava a comparèixer al Jutjat per a "explicitar quants indicis de criminalitat concorren en estes persones a les quals cita i que les facen creditores a rebre el mateix tracte que ell".

    De procedir d'esta manera, manifestava el jutge, "comprovarà com este Jutjat adoptarà el posicionament que corresponga". Tot i això, davant d'este raonament l'advocat Antonio Alberca considera que el jutge Castro "vulnera frontalment el dret de defensa", en al·legar que la sol·licitud de diligències durant la fase d'instrucció no té per què realitzar-se verbalment compareixent al jutjat.

    L'assistent legal de Matas insistix que la seua pretensió passa perquè "estes persones aclarisquen les circumstàncies que van envoltar la concertació dels seus respectius convenis de col·laboració amb l'Institut Nóos i altres entitats gestionades per Don Iñaki Urdangarin", per a així poder comparar-les amb les actuacions portades a terme pel Govern balear quan este estava presidit per Matas -2003-2007-.

    Sobre esta qüestió, Bassa abunda que "no és fàcilment comprensible" que l'instructor d'estes investigacions es pregunte "què és el que perseguix el senyor Matas amb la seua petició, si reconeix els fets sobre els quals estes persones haurien de ser interrogades i, recollida la documentació, no són constitutius de delicte". [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies