Europa press

Logo ep

    Andbank entra a Espanya per captar patrimonis per 1.800 milions en cinc anys

    14:0107.06.2012

    BARCELONA, 7 (EUROPA PRESS)

    El grup financer andorrà Andbank ha desembarcat a Espanya a través de la seva filial a Luxemburg per oferir serveis de banca privada, amb l'objectiu de captar patrimonis per valor de 1.800 milions d'euros en cinc anys, la meitat a Catalunya.

    Andbank Luxemburg porta un mes operatiu a Espanya amb una plantilla d'uns 30 professionals i amb oficines a Barcelona (Passeig de Gràcia) i Madrid (Castellana), i aquest divendres preveu obrir a Vigo i La Corunya, així com a València en els pròxims mesos, per captar clients privats, 'family offices' i canal professional, segment aquest últim en què pretén estar entre els líders.

    L'entitat preveu gestionar patrimonis a Espanya a partir d'un milió d'euros, als quals oferirà productes de banca privada, així com serveis de banca tradicional, incloent "oferir crèdit com a producte estratègic", ha explicat el director general de l'entitat per a Espanya, Rafael Gascó, que també ha assenyalat que Andbank oferirà gestionar i administrar el patrimoni immobiliari dels clients que ho desitgin.

    Gascó ha argumentat que Andbank ha decidit desembarcar a Espanya malgrat el moment "complicadíssim" actual perquè ofereix una bona oportunitat, tenint en compte que els ciutadans estan descontents amb la banca privada existent fins ara perquè han perdut capital després d'invertir en productes que no entenien i que no els han explicat, i a més els han tancat el crèdit.

    FUGA DE CAPITALS

    Andbank ha demanat fitxa bancària a Espanya, i quan l'obtingui es convertirà en filial d'Andbank Luxemburg, amb seu espanyola a Madrid, però Gascó ha descartat que l'entitat busqui captar capitals que vulguin estar a l'exterior: "No estem per la tasca".

    El director general de Grup Andbank, Ricard Tubau, ha assenyalat que han optat per créixer internacionalment a través de la seva filial de Luxemburg perquè el seu risc país és igual que el d'Alemanya, perquè és conegut arreu com a capitals financers, i per la seva regulació estable i bons tractats de doble imposició internacional.

    Andbank, amb una trajectòria de 80 anys a banca privada, va guanyar 54,2 milions el 2011, un 33% més, i va gestionar actius de 9.000 milions, un 18% més; és present en 12 països, i té una de les ràtios de solvència més altes d'Europa (23,9%) i deute zero, ja que mai ha emès deute, ni subordinada ni preferents.

    El seu primer mercat és Andorra, seguit de Mèxic, i gairebé la meitat del seu negoci està a Llatinoamèrica, on preveu seguir creixent (especialment a Mèxic i el Brasil), i alhora planeja a llarg termini guanyar pes també a Àsia (ara està a Hong Kong).[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies