Europa press

Logo ep

    El PP es desentén de De Guindos i diu que treballa per una sanitat "sostenible, universal i gratuïta en el temps"

    16:1509.04.2012

    MADRID, 9 (EUROPA PRESS)

    El vicesecretari general d'Organització del PP, Carlos Floriano, s'ha desentès aquest migdia de les manifestacions del ministre d'Economia, Luis de Guindos, en les que ha apuntat que les rendes més altes podrien pagar prestacions sanitàries. Floriano ha qualificat de "reflexió personal" del ministre aquestes paraules i ha subratllat que el PP treballa per una sanitat "sostenible, universal i gratuïta en el temps", citant les declaracions que en aquest sentit ha fet reiteradament la ministra de Sanitat, Ana Mato.

    "El PP sempre ha estat partidari de la gratuïtat de la sanitat, com no pot ser d'una altra manera", ha afirmat en roda de premsa a la seu nacional del partit, després de ser preguntat per l'anunci del ministre. "Les paraules del senyor De Guindos les emmarco en una reflexió de caràcter personal", ha afegit.

    El Govern descarta que els ciutadans paguin per l'assistència sanitària i precisa que la possible progressivitat en funció de la renda apuntada aquest dilluns pel ministre d'Economia i Competitivitat s'està estudiant únicament per als medicaments. Fonts governamentals han explicat a Europa Press que la posició de l'Executiu serà portada al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per a la seva discussió amb les comunitats autònomes abans de finals d'abril, ja que es pretén que surti endavant amb el màxim acord.

    Floriano ha explicat que el Govern que presideix Mariano Rajoy s'ha trobat amb un deute de 15.000 milions d'euros a proveïdors dels Governs socialistes i, per tant, el seu objectiu és buscar la sostenibilitat del sistema "propiciant reformes", per posar "a zero" el deute de la sanitat. "Ens plantegem la millor qualitat possible de la sanitat en els termes en els quals s'ha pronunciat Mato", ha reiterat.

    El vicesecretari d'organització ha afegit que la intenció és fer reformes en els termes plantejats per la ministra de Sanitat. I, en aquest sentit, s'ha referit concretament al desenvolupament de la cartera de serveis bàsics unívoca en tot el territori nacional, per "buscar que tots els espanyols tinguin els mateixos drets sanitaris independentment del lloc en el qual resideixin"; la central de compres, "per abaratir els costos"; i, finalment, una targeta única "vàlida" a tot Espanya.

    "En aquest sentit és en el què ens proposem avançar", ha assenyalat, i alhora es pregunta quina serà la posició socialista davant d'aquestes iniciatives. Així, afirma haver-los pres la paraula i entendre que, si la seva 'línia vermella' es troba en el copagament, "quan el Govern plantegi drets sanitaris per a tots els ciutadans els donin suport".

    D'aquesta manera, espera veure si el PSOE està d'acord en aquestes iniciatives "o s'oposen a tot", i si "les 'línies vermelles' les aniran avançant a mesura que es vagin plantejant les reformes".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies