Europa press

Logo ep

    ERC i SI defensen la riquesa d'una Catalunya independent

    12:3308.04.2012

    BARCELONA, 8 (EUROPA PRESS)

    ERC i SI han defensat aquest diumenge que Catalunya seria un país independent ric, davant de les declaracions de la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, que va considerar dissabte que la independència tindria conseqüències "nefastes" per a la regió, perquè provocaria el seu empobriment.

    La portaveu d'ERC, Anna Simó, i el secretari general de SI, Uriel Bertran, han atribuït les declaracions de De Luna al "discurs de la por" del PP.

    De Luna va argumentar en declaracions a la Cadena COPE que Catalunya hauria de pagar aranzels per exportar els seus productes, amb un increment de fins al 40%, i esperar cinc anys per poder entrar a la Unió Europea (UE), i ha afegit que el discurs independentista és propi "dels qui no estimen Catalunya".

    Simó ha respost a De Luna que Catalunya seria un dels països més rics per si mateix i que seguiria formant part de la UE, ja que si un territori ha format part de la unió, automàticament passa a ser membre com a país per la via de l'ampliació interna.

    La portaveu republicana ha considerat que el discurs de De Luna es basa "en una actitud colonial i prepotent de qui se sent amo d'un poble", i que Catalunya serà el que vulguin els catalans, pel que ha insistit a demanar que es convoqui una consulta popular aquesta mateixa legislatura.

    Bertran ha posat xifres a la riquesa de Catalunya amb dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), amb un PIB per càpita el 2011 equivalent a ser el setè país de la UE, per darrere de Luxemburg, Holanda, Irlanda, Dinamarca, Àustria i Suècia.

    "El fet de mantenir-nos a Espanya és el que ens està enfonsant i empobrint com a país", ha considerat, després de recordar les balances fiscals desfavorables per a Catalunya en un 8,4% del PIB.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies