Europa press

Logo ep

    Iemen.- Desenes de milers de partidaris i detractors de Salé es manifesten pacíficament

    17:5303.02.2011

    SANÀ, 3 (Reuters/EP)

    Desenes de milers de persones s'han manifestat pacíficament aquest dijous en diversos llocs del Iemen a favor i en contra del Govern del president Ali Abdullah Salé. Aquest havia assegurat un dia abans que no pretén seguir en el poder una vegada acabi el seu mandat, el 2013, un anunci amb el qual no va aconseguir desconvocar les protestes antigovernamentals de l'anomenat 'Dia de la Ràbia'.

    Les manifestacions van acabar al migdia, d'acord amb la previsió, la qual cosa fa pensar que els iemenites que no formen part del nucli opositor tradicional i no s'han sentit motivats per transformar la marxa en un aixecament massiu semblant al qual s'ha produït a Egipte.

    Així i tot, l'oposició ha aconseguit congregar als carrers de Sanà a més de 20.000 persones, la multitud més nombrosa que s'ha manifestat al Iemen des de les protestes de fa dues setmanes, inspirades en les mobilitzacions populars que van enderrocar al president tunisià, Zine al Abidine Ben Alí, i que amenacen a l'egipci, Hosni Mubarak.

    "La gent vol un canvi de règim", van cridar les persones que s'havien concentrat al costat de la Universitat de Sanà. "No a la corrupció, no a la dictadura!", van reclamar.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies