Europa press

Logo ep

    Uns 50 veïns de Glòries simbolitzen la demolició de l'anell viari a cop de martell

    20:4019.10.2010

    BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

    Uns 50 veïns de la plaça de Glòries de Barcelona han simbolitzat aquest dimarts la demolició de l'anell viari a cop de martell, en una acció de protesta pel retard de la reforma de la plaça.

    Els cops de martell i els lemes com 'Abaix el tambor, amunt l'equipament' han estat la tònica dominant d'una manifestació, que pretén "donar un toc d'atenció als polítics", segons ha explicat el president de l'Associació de veïns de Clot - Camp de l'Arpa, Miguel Catasús.

    En declaracions als periodistes, Catasús ha destacat el retard de dos anys del projecte i ha afegit que "hi té núvols polítics a sobre". "Comprendríem que les obres triguessin diversos anys, però no entendríem que no s'aprovin per motius preelectorals", ha dit.

    La protesta convocada per les quatre associacions de veïns de la zona --Poble Nou, Font Pienc, Sagrada Família i Clot - Camp de l'Arpa-- s'ha desenvolupat sota l'anell viari encapçalada amb la pancarta 'Compliu Glòries' per reivindicar que s'aprovi en el ple municipal el projecte dels túnels substitutius de la Gran Via i l'adjudicació d'aquestes obres.

    Els manifestants creuen que no hauria de complicar-se el projecte perquè ja estava pactat amb el 'Compromís de Glòries' que van signar el 2007 els veïns amb quatre dels cinc grups de l'Ajuntament --PSC, ICV-EUiA, ERC i CiU--.

    Amb aquest document van prometre enderrocar el tambor viari, construir els túnels substitutius i diversos equipaments i multiplicar l'oferta de transport públic per disminuir la contaminació de la zona.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies