Europa press

Logo ep

    Una lleidatana exiliada a França 20 anys rep la medalla centenària de la Generalitat

    12:1203.09.2010



    LLEIDA, 3 (EUROPA PRESS)

    El director dels Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania a Lleida, Carles Vega, lliurarà aquest diumenge la Medalla Centenària de la Conselleria a Ramona Siurana Tomàs en el local social de l'Ajuntament de Torrefarrera. També hi assistiran l'alcalde, Alejandro Mir, regidors, i cercles pròxims.

    Ramona Siurana va néixer a Torrefarrera el 29 d'agost de 1910. De jove es va traslladar a Alguaire, on els seus pares eren mestres. Allà va conèixer el que seria el seu marit, Fermí Palau, mestre, escriptor i militant de Joventut Republicana de Lleida. Per les seves conviccions polítiques, l'any 1939, amb un fill de 9 anys, es van exiliar a França, on va viure 20 anys.

    El 1959 Ramona Siurana i el seu marit van tornar a instal·lar-se a Torrefarrera, on uns anys després, va morir Fermí Palau. A Ramona Siurana li agrada escriure i, de jove, va publicar alguna narració; ha estat sempre una dona lluitadora com ho demostra el fet que, amb 56 anys, es va treure el carnet de conduir per poder alternar les estades entre Torrefarrera i Nantes (França), on el seu fill treballava de professor a la Universitat. Actualment passa els hiverns a Nantes i a l'estiu torna a Torrefarrera. Té 7 néts i 9 besnéts.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies